VISSZA

Nemzetközi művészetterápiás kiállítás| |
 Csinálj egy képet a fejedben! címmel nemzetközi művészetterápiás kiállítás nyílik szerdán a Budapesti Román Kulturális Intézetben. A rendezvény a május 15. és 18. között tartó Dívány a Dunán - IX. Európai Pszichiátriai és Pszichoanalitikai Találkozó részét képezi.

A tavalyi után a román intézet idén is befogadja ezt a nemzetközi művészetterápiás kiállítást, amely romániai, magyarországi, franciaországi, olaszországi és japán pszichiátriai rehabilitációs központokban készült alkotásokat vonultat fel - mondta Brindusa Armanca, a román intézet igazgatója kedden.

Mint kifejtette, a művek kiválasztásakor nem a terápiás, hanem a művészi szempontok voltak elsődlegesek, ily módon nemcsak tudományos, hanem művészi értéket is képviselnek. A kiállítás kurátora Forró Ágnes képzőművész, művészetterapeuta, aki kilenc éve irányítja a romániai Kolozs megyében található Kolozsborsai Elmegyógyintézet művészetterápiás műhelyét, valamint önkéntes munkatársa a Fehér megyei Alsógáldi Elmegyógyintézetnek.

A Román Kulturális Intézet mellett a Dívány a Dunán nevű nemzetközi találkozó partnere a Francia Intézet, az Olasz Kultúrintézet, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Központja és az Ébredések Alapítvány (Közösségi Pszichiátriai Centrum).

A kiállítás június 18-ig látható.MTI 2012. május 15., kedd

Kapcsolódó anyagok

A Hasnyálmirigyrák Világnapja - Lankadatlan éberség!

A gyermekek ellen elkövetett szexuális abúzus kockázatbecslése az amerikai jogi gyakorlatban

A családorvoslás mint karrier. Orvostanhallgatók pályaválasztással kapcsolatos vélekedései és motivációi

Miért pont én maradtam életben? Akut stresszreakció kezelése közúti balesetet követően

Az egészségkárosító kockázatok ismerete az egészségügyi szakdolgozók körében

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A siker jele: a megőszülés

Az őszülés a melanoma elleni gyógyszer hatékonyságának jele.

Tovább


Orvossorozat és az Óz, a csodák csodája

Orvossorozat készül az Óz, a csodák csodája című klasszikus filmből

Tovább


A jól beállított vércukorszint hagyatéka

A UKPDS vizsgálatban alkalmazott erélyes vércukorszint-beállítási intervenció a vizsgálat befejeződése és a különböző módon kezelt csoportok HbA1c-szintjének kiegyenlítődése után 10 évvel is kedvező hatást fejt ki, az erélyes vérnyomás-beállításnak viszont nincs ilyen elhúzódó hatása.

Tovább


Hiánypótló gyógyszer az ADHD kezelésére

Az ADHD speciális bánásmódot igénylő állapot, így kezelése teammunkában képzelhető el, melynek a gyermekpszichiáter mellett tagja a mentálhigiénés szakember, a pszichológusok, legfontosabb szereplője pedig természetesen az érintett gyermek és életének szereplői.

Tovább


Nemzetközi művészetterápiás kiállítás