VISSZA

eHealth oktatás középiskolás diákok számára Olaszországban


eHealth oktatás középiskolás diákok számára Olaszországban

| | |
 

Olaszország Veneto tartományának 14 középiskolájában 99 osztály vesz részt az oktatási programban, együttműködve a régió helyi egészségügyi hatóságaival. A projekt célja, hogy a diákok megismerjék az egészségügyi innovációkat, tudatos felhasználókká váljanak és aktívan támogassák az egészségügyi szolgáltatásokat. Az első lecke Bellunoban volt az ITC Calvi középiskolában, 2014 november 24-én.
Ezt a speciális oktatást kísérletképpen a középiskola utolsó évében tartják. Céljai közé tartozik, hogy tájékoztasson a regionális az egészségügyi rendszer szervezeti felépítéséről és irányításáról, támogatva az új eHealth egészségügyi szolgáltatásokat, melyek kapcsolódnak a folyamatok és a klinikai dokumentumok digitalizálásához. Dr. Claudio Dario, a projektet támogató Arsenàl.IT elnöke magyarázza: "Az alapelképzelés azon a felismerésen alapul, hogy elengedhetetlen, hogy tájékoztassuk, és tudatos felhasználókká neveljük azokat, akik majd a jövőben az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe veszik. A cél, hogy biztosítsunk egy széles körű és megfelelő minőségi szintű hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz a web és az IKT-csatornák és eszközök alkalmazásával.” Dr. Dario azt állítja, hogy a fiatalok „digitális bennszülöttek”, így aktív szerepet játszhatnak a változásban, ők lehetnek a tudásátadás legfontosabb szereplői családjuk és a többi ember irányában, akik nem digitális őshonosak.
"Az új generáció kezében az egészségügyi szolgáltatások forradalmának kulcsa”, mondja az elnök, és arra a következtetésre jut, hogy "Involválttá tenni őket az új megoldások kitalálásában, és az új lehetőségek felderítésében alapvető fontosságú az egészségügyi innovációs folyamatban. Ezért az Arsenàl.IT minden együttműködővel (23 állami helyi egészségügyi hatóság és kórházi tröszt a Veneto tartományban, ahol 5.000.000 lakos él) úgy döntött, hogy kiszélesíti részvételét a regionális elektronikus egészségügyi rekord kialakítás felé vezető úton. Ezt egyebek mellett diákok bevonásával kívánja elérni, akik az innováció kulcsszereplői lehetnek. "
A regionális Oktatási Hivatal támogatásának köszönhetően a tanórákra 2015 tavaszáig kerül sor, és az oktatást a helyi egészségügyi hatóságok néhány képviselője és az Arsenàl.IT szakértői tartják.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/Kulcsszavak

oktatás, eHealth

Kapcsolódó anyagok

Gerincsebészek viszonyulása a 3D technológiák alkalmazásához - AOSpine-tagok körében végzett felmérés

Hogyan lehet kialakítani a gyógyszerészek betegekkel való kommunikációs képességeit?

A csípőprotézises betegek körében végzett betegoktatás tanulmányozása

A fekvőbeteg ellátó intézmények valós idejű kiürítésének ápolói ismeretei és feladatai

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Az ágyad figyel téged!

Az ágynemű vagy a hálóing kényelmesebb és praktikusabb eszköz lehet állandó megfigyelésre szoruló betegek monitorozására, mint a korábban használtak.

Tovább


Az egészségügyi szolgáltatónál szabadtéren sincs dohányzás

Jogszabályváltozások - Lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás

Tovább


Leszűrették magukat a kardiológusok

A magas vérnyomás kezelésének európai irányelvei, a hirtelen szívhalál kérdése, a szívinfarktus megelőzésének jelentősége valamint a RizikoRiadó program ismertetése is reflektorfénybe került a hétvégén befejeződött a Magyar Kardiológusok Társasága által szervezett balatonfüredi kongresszuson. A szakma példát mutatva egymásnak és a lakosságnak a négy napos rendezvény ideje alatt 21 féle szűrővizsgálaton vett részt.

Tovább


Sikersztori a vastagbélszűrés Németországban

A vastagbél-tükrözéses daganatszűrés elmúlt nyolc évét értékelte ki Hermann Brenner a heidelbergi Német Rákkutató Központ munkatársaival.

Tovább


eHealth oktatás középiskolás diákok számára Olaszországban