VISSZA

Mégis a H1N1-influenza fertőz Ukrajnában!| |
 

Az ECDC adatai szerint egy hét alatt majdnem 600 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik influenza-szerű tünetekkel fordultak orvoshoz Ukrajnában, közülük több mint 28 ezren szorultak kórházi ápolásra.

Az Egészségügyi Világszervezet magyar irodájának vezetője arról nyilatkozott, hogy valamennyi forgalomban lévő H1N1-influenza elleni vakcina hatékonyságát vizsgálják. Az eddigi adatok szerint az összes oltóanyag, így a magyar vakcina is biztonságos és adható.

Forrás: FH

Kulcsszavak

H1N1-influenza, járvány, Ukrajna

Kapcsolódó anyagok

Pneumococcusinfekciók az influenzajárvány idején

Hatékony infekciókontroll - kevesebb fertőzés

Az influenza és a bakteriális társfertőzések gyakorisága: összefoglaló és metaanalízis

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Szénhidrátfogyasztás és mortalitás

Bár számos randomizált kontrollált vizsgálat tanulmányozta az alacsony szénhidráttartalmú diéták hatását, és ezek azt mutatták, hogy rövid távon a testsúly és a kardiometabolikus kockázat csökkenésével járnak együtt, a hosszabb utánkövetés nehéz kivitelezhetősége miatt ezek a tanulmányok nem szolgáltattak adatot a mortalitási kockázat alakulásával kapcsolatban.

Tovább


Szívvel-lélekkel pszichokardiológiai konferencia

Hiánypótló képzés a vezető haláloknak számító szív-és érrendszeri kórképekről és a hátterükben álló, életmóddal összefüggő kockázati tényezők szerepéről, pszichoszociális rizikófaktorokról - kardiológusoknak, belgyógyászoknak, klinikai szakpszichológusoknak. Remek előadók, multidiszciplináris program, esetmegbeszélő csoport. OFTEX: 12 kreditpont.

Tovább


Visszafelé sülhetnek el a rákszűrést népszerűsítő kampányok?

A prosztatarák szűrés népszerűsítését célzó egészségügyi kampányok egy friss német tanulmány szerint nem kívánt mellékhatással is járhatnak: eltántoríthatják a férfiakat a prosztatavizsgálattól.

Tovább


Egyenlőtlen esélyekkel küzdenek a rákbetegek

A hazai rákbetegek egyenlőtlen esélyekkel indulnak neki a betegséggel való küzdelem nehéz csatáinak. Gyakran az ápolásban, gondozásban dolgozó segítők, szociális munkások sem tudják hová fordulhatnának problémáikkal a rákbetegségben szenvedő gondozottjaik.

Tovább


<b>Mégis a H1N1-influenza fertőz Ukrajnában!</b>