VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2009;19(11)


Függôség, önsegítés, felépülés


Függôség, önsegítés, felépülés
Nagy Zsolt
| |
 
Az elmúlt két évtized alatt Magyarországon is kialakultak a felépülő szenvedélybetegek önsegítő közösségei. E közösségekben dolgozó segítők szerepe hasonlatos a bábáéhoz abban a folyamatban, amelynek során valaki mintegy felébred az álomvilágból, amit a kényszeres szerhasználat jelent.

Kapcsolódó anyagok

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság X. Jubileumi Kongresszusa

A gyógyszerész által küldött napi SMS-emlékeztető hatásossága

Ápolásról másként, avagy miről is beszélünk?

Hormezis a modern orvoslásban

A vénás pangás rontja a veseműködést - fikció vagy valóság?

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Botticellitől Tizianóig - Az itáliai reneszánsz remekművei a Szépművészeti Múzeumban

Kis túlzással azt lehet mondani, hogy azt a néhány képet, amelyet szerte a világon korra és nemre való tekintet nélkül mindenki ismer, az itáliai reneszánsz mesterei alkották.

Tovább


A statinok pleiotrop hatásainak jelentősége

Nem eldöntött kérdés, hogy a statinokhoz köthető pleiotropia fogalma valódi paradigmaváltást jelent-e, vagy esetleg tévúton haladunk. A közlemény a probléma jelenlegi állását foglalja össze bemutatva a pleiotropia öt lehetséges modelljét.

Tovább


A kettős ballonos endoszkópia szerepe a vékonybélbetegségek diagnózisában és kezelésében összehasonlítva a kapszulás endoszkópiával

A terápiás beavatkozásokra is alkalmas, nagy felbontású képet szolgáltató eljárással a szerzők 150 beteget vizsgáltak, és 27 esetben, ahol a kapszulás endoszkópia eredménye is rendelkezésre állt, összehasonlították a kétféle módszert.

Tovább


Akut hepatitisszindróma

A heveny májbetegségről elsősorban a vírushepatitisek jutnak az orvosok eszébe, annak ellenére, hogy az akut hepatitist kiváltó kórokok között a hepatotrop vírusok a gyakorisági sorrendben csupán a harmadik helyen állnak. Az akut hepatitis klinikai megjelenése sokszínű, etiológiája sokféle.

Tovább


Függôség, önsegítés, felépülés