VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2015;25(03)


Élményszerzés szerek nélkül
- Beszélgetés dr. Lippai Edit iskolapszichológussal korunk függőségeiről


Élményszerzés szerek nélkül 
- Beszélgetés dr. Lippai Edit iskolapszichológussal korunk függőségeiről
Nagy Zsuzsanna
| |
 
Milyen függőségekkel számolhatunk felfokozott korunkban, és mit tehet az egyén ellenük a maga szintjén.

Kapcsolódó anyagok

What the Future?

Színházi társasjáték a mélyszegénységről

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A szöveti hypoxia szerepe a szövetregenerációban és a rosszindulatú tumorok egyre agresszívebb fenotípusának kialakulásában

A hypoxiás stressz több betegség kísérője, megoldása fontos élettani folyamat. Szervezetünk rendelkezik egy olyan védelmi funkcióval, amely késlelteti a hypoxia által okozott károsodás kialakulását és szövetpusztulás esetén biztosítja a nekrotikus terület felszámolását.

Tovább


Holisztikus szemlélet az ókori Egyiptomban

Ötvenezer évvel ezelőtt Észak-Afrika va dá szógyűjtögető törzseit a periodikus éghajlatváltozások egyre inkább a folyóvölgyekbe kényszerítették: a kezdetben csak rövidebb időszakokra letelepedő törzsek az i. e. 15. évezredtől kezdődően a Nílus mentén állandó településeket hoztak létre.

Tovább


Migrénes és tenziós fejfájásban szenvedő betegek betegségreprezentációja

Számos tudományos megfigyelés bizonyítja, hogy a különböző betegek a betegség lefolyásában és az ahhoz való alkalmazkodásban sokszor eltérő képet mutatnak, még ha a betegség közös is.

Tovább


A gyógyító tokaji

A tokaji bornak négy alapfajtája van. A legérté- kesebb az úgynevezett esszencia, amely az állott aszúszemekből, a szemek puszta súlyától kiprése- lődő nedvből születik. Az értéksorrendben a második az aszú, amely zúzott, préselt, taposott aszúszemekből készül. A harmadik helyet a más- lás, a „másodrangú csinált bor” foglalja el, amely úgy készül, hogy a már egyszer kipréselt aszúsze- mek száraz törkölyére ismét mustot öntenek, s az így kapott masszát újra ki préselik. A negyedik tokaji borfajta pedig a „közönséges bor”, amely nem aszúszemekből, hanem csupán érett szőlőből készül.

Tovább


Élményszerzés szerek nélkül - Beszélgetés dr. Lippai Edit iskolapszichológussal korunk függőségeiről