TARTALOM

 VISSZA

 


Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás


<font color=#39B54A>Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás</font>

| |
 

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat.”

Minden orvos arra törekszik, hogy munkáját elismerjék, gyógyító tevékenysége hatékony legyen. Ehhez természetesen szükség van a páciens együttműködésére is. Ezt több tényező is befolyásolja, ezek közül az egyik az információhiány. Ha a páciens nem kap elég információt betegségéről nem biztos, hogy be fogja tartani az orvos által javasolt terápiát. A teljes körű tájékoztatásra, a folyamatosan bővülő betegszám miatt egyre kevesebb idő jut. Ennek következtében előfordulhat, hogy a páciensek nem az orvos utasításainak megfelelően cselekednek, félbehagyják a terápiát, vagy csak nem megfelelően alkalmazzák azt. Ezért nagyon fontos, hogy egy olyan megoldást alkalmazzunk, ami az orvosnak nem okoz plusz terhet, ugyanakkor a páciens mégis megkapja azt, amire szüksége van.

A PraxisPlatform egy komplex megoldást kínál a problémára. A betegedukációs programokat kínáló rendszer, úgy ad megfelelő mennyiségű információt a betegségről és terápiáról a pácienseknek, hogy az orvost nem terheli le plusz munkával. A páciensek saját maguk dönthetik el, hogy milyen formában (sms, email, hanghívás) és mikor szeretnék megkapni a terápiájukhoz kapcsolódó üzeneteket. A páciens kezelőorvosának lesz hálás a tájékoztatásért, hiszen azokat saját orvosa aláírásával kapja meg. Az orvosnak ugyanakkor ez nem jelent plusz munkát. Az üzeneteket, amelyek automatikusan kerülnek kiküldésre, egy szakértőkből álló csapat állítja össze a gyógyszergyártókkal szorosan együttműködve. A kiküldött üzeneteket mind az orvos mind a páciens elolvashatja, így egy olyan mindig elérhető tudástár áll rendelkezésükre, ami segítséget nyújthat a terápia betartásában.

A PraxisPlatform 2011 októbere óta működik és azóta majdnem 2500 orvos és 18000 páciens csatlakozott hozzá. Dr. Ziegler Virág, aki az indulás óta tagja a rendszernek pár mondatban megfogalmazta miért szereti a PraxisPlatformot:

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Igyekszem minden betegre maximális figyelmet fordítani, de nem mindig jut időm arra, hogy mindenkivel annyit foglalkozzak, amennyit igazán szeretnék. A PraxisPlatform nem váltja ki a személyes törődést, de sokat segít benne: a betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Mindezt úgy tehetem meg, hogy nem kerül különösebb erőfeszítésbe és éjjel-nappal rendelkezésre áll egy olyan eszköz, amin keresztül elérnek és én is elérhetem őket.”

Tájékoztassa Ön is pácienseit könnyedén a PraxisPlatform segítségével!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)


Kapcsolódó anyagok

Veszélyeztetettek-e a magzatok a SARS-COV-2 fertőzéssel szemben?

COVID-19: Az egészségügyi laboratóriumi diagnosztika kritikus szerepe

COVID-19: Gondoljunk a citokinvihar-szindrómára és az immunszupresszióra

COVID-19: intenzív ellátást igénylő, kritikus állapotban levő betegek intenzív terápiás ellátásának lehetőségei

A szűkös egészségügyi erőforrások méltányos elosztása COVID-19 idején

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


<font color=#39B54A>Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás</font>