hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Az emlőrák korai felismeréséért| | |
 

A legújabban bevezetésre került mammográfiás munkaállomások első alkalommal képesek tomosynthesisre, amennyiben egyszerre produklják a 3D-s ultrahang, a 3D-s mágneses rezonancia képalkotás (MRI), és a 2D-s mammográfia által nyert információkat. Így az emlő gondozás szakemberei egy pillanat alatt képesek lehetnek értelmezni a különböző képalkotó eljárással nyert ábrázolásokat, valamely beteg esetében.

Ha a mammográfiás vizsgálat daganat előfodulását jelzi a mellben, a radiológusok többnyire további képalkotó eljárásokat is használnak, hogy a pontos és megbízható diagnózist megállapíthassák. Az ultrahang, MRI, valamint mammográfia munkaállomások többnyire külön-külön megvalósított, s gyakorta térben is elváló rendszerek – beleértve a megjelenítő képernyőket is, így a különböző vizsgálatok eredményeinek szimultán megtekintése gyakran nehézségekbe ütközik. A tomosynthesisre alkalmas új készülék, a Siemens gyártotta Syngo Mammo Report minderre képes, az időmegtakarítás mellett növelve a diagnosztikus pontosság esélyét. További előny a 3D technológia kiterjedt alkalmazása, mely különösen növeli a felismerés valószínűségét például sűrű mell-szövetekkel bíró páciensek esetében.

A Syngo Mammo Report más gyártók képalkotó rendszereihez is illeszthető (lehetővé téve máshonnan származó és/vagy korábbi képek szimultán megjelenítését), továbbá a munkaállomást egyaránt be lehet építeni a radiológiai osztály információs rendszerébe, és a mellrákkal foglalkozó osztály rendszerébe.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.ehealthnews.eu/siemens/2275-comprehensive-diagnosis-for-early-detection-of-breast-cancer


Kapcsolódó anyagok

Krónikus koronária szindróma

Béremelés, úgy érdemes, ha az érezhető

Nővér folyóirathoz benyújtott közlemények - a lektor szemszögéből

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Az előre jelzettnél lényegesen gyorsabban melegszik Európa

Az előre jelzettnél gyorsabban melegszik Európa, ahol a klímaváltozás növeli a szélsőségesen meleg és csökkenti a szélsőségesen hideg napok számát - írták a Zürichi Műszaki Egyetem kutatói az amerikai geofizikai társság folyóiratában, a Geophysical Research Lettersben megjelent tanulmányukban.

Tovább


Jelentősen romlott a Csendes-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota

A roncsot a sókorrózió és a fémevő baktériumok is pusztítják. Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

Tovább


Egészségügyi egyetemi szóvivői és kommunikációs képzés indul szeptembertől

A Soproni Egyetem egészségügyi szóvivő és kommunikációs tanácsadó szakot hirdet 2019. szeptemberétől. A szóvivőképzés két féléves, Budapesti helyszínű, teljes értékű egyetemi diplomát ad a sikeres elvégzést és államvizsgát követően. 

Tovább


53 százalékkal csökkentek az erdőben élő gerincesek populációi 50 év alatt

Több mint felére csökkenetek az erdőben élő gerinces állatok populációi az elmúlt 50 év alatt az erdők biodiverzitásáról a Természetvédelmi Világalap (WWF)vezetésével készült első globális állapotfelmérés szerint.

Tovább


Az emlőrák korai felismeréséért