hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Az emlőrák korai felismeréséért| | |
 

A legújabban bevezetésre került mammográfiás munkaállomások első alkalommal képesek tomosynthesisre, amennyiben egyszerre produklják a 3D-s ultrahang, a 3D-s mágneses rezonancia képalkotás (MRI), és a 2D-s mammográfia által nyert információkat. Így az emlő gondozás szakemberei egy pillanat alatt képesek lehetnek értelmezni a különböző képalkotó eljárással nyert ábrázolásokat, valamely beteg esetében.

Ha a mammográfiás vizsgálat daganat előfodulását jelzi a mellben, a radiológusok többnyire további képalkotó eljárásokat is használnak, hogy a pontos és megbízható diagnózist megállapíthassák. Az ultrahang, MRI, valamint mammográfia munkaállomások többnyire külön-külön megvalósított, s gyakorta térben is elváló rendszerek – beleértve a megjelenítő képernyőket is, így a különböző vizsgálatok eredményeinek szimultán megtekintése gyakran nehézségekbe ütközik. A tomosynthesisre alkalmas új készülék, a Siemens gyártotta Syngo Mammo Report minderre képes, az időmegtakarítás mellett növelve a diagnosztikus pontosság esélyét. További előny a 3D technológia kiterjedt alkalmazása, mely különösen növeli a felismerés valószínűségét például sűrű mell-szövetekkel bíró páciensek esetében.

A Syngo Mammo Report más gyártók képalkotó rendszereihez is illeszthető (lehetővé téve máshonnan származó és/vagy korábbi képek szimultán megjelenítését), továbbá a munkaállomást egyaránt be lehet építeni a radiológiai osztály információs rendszerébe, és a mellrákkal foglalkozó osztály rendszerébe.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.ehealthnews.eu/siemens/2275-comprehensive-diagnosis-for-early-detection-of-breast-cancer


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtetető konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpont, az ELI-ALPS-ot a jövőben működtető nemzetközi konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet Brüsszelben - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Tovább


Hogyan viszonyulunk a mentális betegekhez?

Online lakossági kérdőív készült a mentális betegekkel kapcsolatos attitűdök vizsgálatához. A Simon Lajos egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta által vezetett kutatócsoport a mentális zavarral élőket érintő stigmatizáció felmérésére és a hazai antistigma programok hatásvizsgálatára vállalkozott. A cél a hatékony nemzeti antistigma program kidolgozása.

Tovább


COVID-19 pandémia testi és mentális jóllétre tett hatásai - nemzetközi felmérés

The Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times (COH-FIT) egy nagy nemzetközi felmérést végző projekt, amely a koronavírus pandémia (COVID-19) által érintett országok egész lakosságára irányul. A projektben majdnem 200 kutató vesz részt több mint 35 országban, több nemzeti és nemzetközi szakmai szervezet hozzájárulásával. A COH-FIT projekt célja a kockázati és a védelmet nyújtó tényezők azonosítása, amelyek tájékoztatást nyújtanak a COVID-19 pándémiát megelőző és beavatkozó programok számára, illetve a jövőben előforduló más pándémiák számára.

Tovább


Az emlőrák korai felismeréséért