TARTALOM

 VISSZA

 


Az emlőrák korai felismeréséért| | |
 

A legújabban bevezetésre került mammográfiás munkaállomások első alkalommal képesek tomosynthesisre, amennyiben egyszerre produklják a 3D-s ultrahang, a 3D-s mágneses rezonancia képalkotás (MRI), és a 2D-s mammográfia által nyert információkat. Így az emlő gondozás szakemberei egy pillanat alatt képesek lehetnek értelmezni a különböző képalkotó eljárással nyert ábrázolásokat, valamely beteg esetében.

Ha a mammográfiás vizsgálat daganat előfodulását jelzi a mellben, a radiológusok többnyire további képalkotó eljárásokat is használnak, hogy a pontos és megbízható diagnózist megállapíthassák. Az ultrahang, MRI, valamint mammográfia munkaállomások többnyire külön-külön megvalósított, s gyakorta térben is elváló rendszerek – beleértve a megjelenítő képernyőket is, így a különböző vizsgálatok eredményeinek szimultán megtekintése gyakran nehézségekbe ütközik. A tomosynthesisre alkalmas új készülék, a Siemens gyártotta Syngo Mammo Report minderre képes, az időmegtakarítás mellett növelve a diagnosztikus pontosság esélyét. További előny a 3D technológia kiterjedt alkalmazása, mely különösen növeli a felismerés valószínűségét például sűrű mell-szövetekkel bíró páciensek esetében.

A Syngo Mammo Report más gyártók képalkotó rendszereihez is illeszthető (lehetővé téve máshonnan származó és/vagy korábbi képek szimultán megjelenítését), továbbá a munkaállomást egyaránt be lehet építeni a radiológiai osztály információs rendszerébe, és a mellrákkal foglalkozó osztály rendszerébe.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.ehealthnews.eu/siemens/2275-comprehensive-diagnosis-for-early-detection-of-breast-cancer


Kapcsolódó anyagok

Fémek és daganatok

Rendszerszemlélet az onkológiai ellátásban

A stroma szerepe a rosszindulatú daganatok viselkedésében

A CDK 4/6 gátlók emlőrákban: a jelen ellentmondásai és a jövő irányai

Onkológiai kezelések speciális klinikai helyzetekben

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Az innovatív gyógyszergyártók üdvözlik az új terápiák társadalombiztosítási befogadását

Több terápiás területen összesen 26 új gyógyszerkészítmény, illetve indikáció támogatásba történő befogadásáról határozott az egészségügyi kormányzat – jelentette be pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli a Kormány döntését, és bízik benne, hogy a döntések és befogadások üteme a jövőben tovább gyorsul, és a készítmények az eljárások lebonyolítását követően minél hamarabb eljutnak a betegekhez.

Tovább


Tudatos jelenlét a 21.században - elméletben és gyakorlatban

A Magyar Pszichiátriai Társaság 2020. évi Vándorgyűlésének előzetes workshopjaként akkreditált képzés, mely a konferencián való részvételtől függetlenül minden érdeklődő számára nyitott.

Tovább


Kincses Gyula: Pezsgő kamarai életet szeretnénk

A Magyar Orvosi Kamara (MOK), és azon keresztül az egészségügy megújítását tűzték ki célul az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport résztvevőiből az ez év elején szerveződött Újratervezés tagjai, amelynek jelöltjei nyertek november utolsó napján a hivatásrend tisztújító küldöttgyűlésén. A kamara elnökévé Kincses Gyulát választották 202 szavazattal 120 ellenében.

Tovább


Taroltak a digitális megoldások az idei Nekem Szól! Egészségértés pályázaton

2019-ben negyedik alkalommal adta át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat. A verseny résztvevőit Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, a pályázat fővédnöke köszöntötte. A fődíjat idén az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány digitális egészségügyi naptárának ítélte a zsűri, amely a női egészséggel kapcsolatban nyújt támogatást, így hatékonyan segít a családtervezésben, valamint a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében.

Tovább


Az emlőrák korai felismeréséért