hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Az ekcéma összefügg a tej-és a tojásallergiával| | |
 


Minél komolyabb ekcémában szenved egy kisgyerek, annál kisebb az esélye arra, hogy kinője a korai tej- és tojásallergiáját - a legújabb kutatások szerint.

A dióra és a tengeri halakra való allergiával ellentétben a legtöbb gyerek kinövi a korai tej- és tojásérzékenységet – állítják az amerikai Duke Orvosi Egyetem, a John Hopkins Orvosi Egyetem, a Mount Sinai Egyetem, a Nemzeti Zsidó Egészségügyi Központ, a Nemzeti Allergia és Gyulladásos Megbetegedések Intézete és az Arkansasi Orvosi Egyetem kutatói.
A tanulmányban több mint 500, 3 - 15 hónapos, tej- vagy tojásallergiában szenvedő gyermek egészségi állapotát vizsgálták. Megfigyelték azt is, hogy fel lehet-e fedezni rajtuk ekcémát, amelyet „nem-enyhe” és „közepes-komoly” kategóriákba osztottak. Ez a bőrbetegség feldagadt, irritáló, viszkető sebekkel jár.

A kétéves megfigyelési idő alatt azok, akik nem, vagy csak enyhe fokban szenvedtek a betegségtől, 46 százalékban nőtték ki a tejallergiájukat, szemben a közepesen vagy erősen érintettek 25 százalékával. A tojás esetében hasonlóan, az első csoport tagjainak 39, a másodiknak pedig mindössze 21 százaléka gyógyult ki a túlérzékenységből.

A kutatási eredményeket az Amerikai Asztma, Allergia és Immunológiai Társaság éves konferenciáján ismertették.

„A felfedezés segít az ekcémás valamint a tej- és tojásallergiás kisgyermekek kezelésében, és általa pontosabb tanácsokat adhatunk az érintett szülőknek is” – mondta el az eseményen Robert A. Wood, a tanulmány szerzője, egyben a John Hopkins Orvosi Egyetem gyermekorvosa és immunológus professzora.

Mivel a tanulmány eddig csak egy orvosi konferencián került bemutatásra, mindaddig nem tekinthető hivatalosnak, amíg egy szakfolyóiratban meg nem jelenik.

Forrás: Medipress


Kapcsolódó anyagok: Az ételallergiák előfutára lehet az atópiás dermatitisE-vitaminnal az ekcéma ellenKapcsolódó anyagok

Orális antikoagulánsok hatékonysága és biztonságossága

Az apixaban és a rivaroxaban összehasonlítása a rekurráló vénás tromboembolizáció és a vérzéses események vonatkozásában VTE-ben szenvedő betegeknél

Oltásellenesség - a 10 legnagyobb egészségügyi veszély egyike

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Pályázati felhívás – 40 év alatti orvosok és orvosbiológiai kutatással foglalkozó személyek számára

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvosbiológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500 000 Ft alapítványi adomány kerül kiosztásra.

Tovább


Horváth Ildikó államtitkár a Nekem Szól! Egészségértés Díj fővédnöke

Még két hétig, október 20-ig lehet pályázni a www.nekemszol.hu honlapon keresztül az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra, melynek fővédnökségét Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár vállalta el.

Tovább


Láttasd a láthatatlant, hallasd a hallhatatlant!

Lehet-e teljes értékűen befogadhatóvá tenni egy színházi előadást a fogyatékkal élő emberek számára? Mit lehet átadni a színházi látványvilágból egy látássérült nézőnek, és hogyan érzékeltetheti a jeltolmács a darab szövegének stílusát a hallássérült látogatóknak? Akadálymentesítés az előadó-művészet területein II. - a témában október 14-én második konferenciáját tartja a Pesti Magyar Színház a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja alkalmából.

Tovább


Elhunyt Kovács László orvos, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja

Életének 80. évében, szeptember 29-én elhunyt Kovács László akadémikus, a sejtfiziológia és elektrofiziológia kiemelkedő kutatója - közölte az MTA.

Tovább


Az ekcéma összefügg a tej-és a tojásallergiával