hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Az ekcéma összefügg a tej-és a tojásallergiával| | |
 


Minél komolyabb ekcémában szenved egy kisgyerek, annál kisebb az esélye arra, hogy kinője a korai tej- és tojásallergiáját - a legújabb kutatások szerint.

A dióra és a tengeri halakra való allergiával ellentétben a legtöbb gyerek kinövi a korai tej- és tojásérzékenységet – állítják az amerikai Duke Orvosi Egyetem, a John Hopkins Orvosi Egyetem, a Mount Sinai Egyetem, a Nemzeti Zsidó Egészségügyi Központ, a Nemzeti Allergia és Gyulladásos Megbetegedések Intézete és az Arkansasi Orvosi Egyetem kutatói.
A tanulmányban több mint 500, 3 - 15 hónapos, tej- vagy tojásallergiában szenvedő gyermek egészségi állapotát vizsgálták. Megfigyelték azt is, hogy fel lehet-e fedezni rajtuk ekcémát, amelyet „nem-enyhe” és „közepes-komoly” kategóriákba osztottak. Ez a bőrbetegség feldagadt, irritáló, viszkető sebekkel jár.

A kétéves megfigyelési idő alatt azok, akik nem, vagy csak enyhe fokban szenvedtek a betegségtől, 46 százalékban nőtték ki a tejallergiájukat, szemben a közepesen vagy erősen érintettek 25 százalékával. A tojás esetében hasonlóan, az első csoport tagjainak 39, a másodiknak pedig mindössze 21 százaléka gyógyult ki a túlérzékenységből.

A kutatási eredményeket az Amerikai Asztma, Allergia és Immunológiai Társaság éves konferenciáján ismertették.

„A felfedezés segít az ekcémás valamint a tej- és tojásallergiás kisgyermekek kezelésében, és általa pontosabb tanácsokat adhatunk az érintett szülőknek is” – mondta el az eseményen Robert A. Wood, a tanulmány szerzője, egyben a John Hopkins Orvosi Egyetem gyermekorvosa és immunológus professzora.

Mivel a tanulmány eddig csak egy orvosi konferencián került bemutatásra, mindaddig nem tekinthető hivatalosnak, amíg egy szakfolyóiratban meg nem jelenik.

Forrás: Medipress


Kapcsolódó anyagok: Az ételallergiák előfutára lehet az atópiás dermatitisE-vitaminnal az ekcéma ellenKapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtetető konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpont, az ELI-ALPS-ot a jövőben működtető nemzetközi konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet Brüsszelben - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Tovább


Hogyan viszonyulunk a mentális betegekhez?

Online lakossági kérdőív készült a mentális betegekkel kapcsolatos attitűdök vizsgálatához. A Simon Lajos egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta által vezetett kutatócsoport a mentális zavarral élőket érintő stigmatizáció felmérésére és a hazai antistigma programok hatásvizsgálatára vállalkozott. A cél a hatékony nemzeti antistigma program kidolgozása.

Tovább


COVID-19 pandémia testi és mentális jóllétre tett hatásai - nemzetközi felmérés

The Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times (COH-FIT) egy nagy nemzetközi felmérést végző projekt, amely a koronavírus pandémia (COVID-19) által érintett országok egész lakosságára irányul. A projektben majdnem 200 kutató vesz részt több mint 35 országban, több nemzeti és nemzetközi szakmai szervezet hozzájárulásával. A COH-FIT projekt célja a kockázati és a védelmet nyújtó tényezők azonosítása, amelyek tájékoztatást nyújtanak a COVID-19 pándémiát megelőző és beavatkozó programok számára, illetve a jövőben előforduló más pándémiák számára.

Tovább


Az ekcéma összefügg a tej-és a tojásallergiával