TARTALOM

 VISSZA

 


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából| |
 

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt. Az új vezetőség tagjai: Dr.Constantin Tamás elnök, Dr. Mosdósi Bernadett titkár, Dr.Káposzta Rita, Dr.Sümegi Viktória, Dr. Orbán Ilonka.

A leköszönő vezetőség: Prof. Dr.Nagy Kálmán, Dr. Dérfalvi Beáta, Dr. Orbán Ilonka beszámolójából kiemelendő, hogy azt a céljukat, hogy a magyar gyermekreumatológiai ellátásban vezető szereppel rendelkező Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) működő Gyermekreumatológiai Központ mellett, ahol a gyermekreumatológiai betegségek diagnózisában, kezelésében a legnagyobb tapasztalat van, és a betegség kezelése hosszú távon felvállalható, minden egyetemi központban, egy-egy oktató kórházban felelős gyermekreumatológiai központ működjön, egységes irányelvek szerinti diagnózis, kezelés szülessen, sikerült megvalósítani.

Hazai és nemzetközi kongresszusokon való részvételünkkel építettük hazai és külföldi kapcsolatainkat. Több gyermekreumatológiai témájú hazai és nemzetközi közlemény született. Magyarországi Tudományos ülésünket minden évben megtartottuk, köszönet a kollégáknak az érdeklődésért és a munkáért. A Gyermekreumatológiai Hírlevélen keresztül értesítettük a szekció tagjait a különböző hírekről és mazsoláztunk is. Megtisztelő volt mindannyiunknak a magyar gyermekreumatológiai szekció vezetőségében dolgozni, köszönjük a bizalmat és az új vezetőségnek eredményes éveket kívánunk!

2016. február 04.


Kulcsszavak

gyermekreuma, beszámoló

Kapcsolódó anyagok

Ebadta lehetőségek: kutyás terápiák az egészségügyben műhelykonferencia

Neurokannabisz

Beszámoló a XVIII. Gyulai Hypertonia Napról

Beszámoló a Magyar Hypertonia Társaság Továbbképző XXVI. kongresszusáról

Evészavar Kongresszus 2018

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Szegedi Szűts István - az elfeledett emigráns művész

Életét, mint sok kortársáét, bizonyára nagymértékben meghatározta, hogy mind a két világháborút felnőtt fejjel kellett végigélnie. Az első világháború alatti négy éves katonai szolgálata éppen művészeti főiskolai tanulmányait szakította meg. A 20-as években állást szerezni nehéz volt, de miután rajztanári diplomájával elhelyezkedett, csupán nyolc évig tanított. Hat éven át Csongrádon működött, ahol éppen ennek a kötetnek a révén sikerül most elkezdeni feltámasztani emlékét.

Tovább