TARTALOM

 VISSZA

 


Kedves Kollégák!


Kedves Kollégák!

| |
 

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet!

Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Fontos esemény volt számunkra - 2015. október 16 - a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk. A Hírlevélben olvasható a leköszönő vezetőség beszámolója és az új vezetőség névsora.

A Hírlevélen hozzáférhetők Nagy Eszter Szekció Ülésünkön nagy érdeklődéssel figyelt előadásának diái - a TNF-alfa-gátlók gyógyszer - és ellenanyag szint meghatározásának lehetőségeiről, és Szabó Brigitta nővér előadás diái az MRSZE 2015 évi kongresszusáról- Szakdolgozói teendők gyermekeknél, ízületi punkció kapcsán .A legjobb előadás díjhoz szeretettel gratulálunk.

Mint a PRINTO magyarországi koordinátora, köszönettel tartozom a közreműködőknek, hogy a Tájékoztatás a Gyermekkori Reumás Megbetegedésekről- központi hozzáférési lehetőség magyar nyelven a gyermekreumatológiai betegek és családjaik részére a 2016-ban frissített www.printo.it honlapon olvasható.

Hírként közlöm, hogy az Artritisz Világnapja alkalmából az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben a Magyar Reumabetegek Egyesülete bejelentette Gyermekreumatológiai betegséggel élők klubjának megalakulását, elnöke Fekete Nikoletta édesanya.

Dr. Bálint Géza Főorvossal, az ORFI volt Főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, 80. születésnapja és Huszár Tibor- Beszélgetőkönyv Bálint Géza Professzorral-című könyv megjelenése kapcsán, a humanista orvoslásról beszélgettem.

Több konferencia időpontja és helyszíne is megtalálható az interneten, de szeretném felhívni figyelmeteket az Erdélyi Múzeum-Egyesület, Orvos-és Gyógyszerésztudományi Szakosztály, XXVI. Tudományos Ülésszakára, melynek, helyszíne: Marosvásárhely, időpontja: 2016. április 21-23.

Szívélyes barátsággal, üdvözlettel,

Dr. Orbán Ilonka
Főszerkesztő
2016.02.04

Kulcsszavak

gyermekreuma, beköszöntő

Kapcsolódó anyagok

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Szegedi Szűts István - az elfeledett emigráns művész

Életét, mint sok kortársáét, bizonyára nagymértékben meghatározta, hogy mind a két világháborút felnőtt fejjel kellett végigélnie. Az első világháború alatti négy éves katonai szolgálata éppen művészeti főiskolai tanulmányait szakította meg. A 20-as években állást szerezni nehéz volt, de miután rajztanári diplomájával elhelyezkedett, csupán nyolc évig tanított. Hat éven át Csongrádon működött, ahol éppen ennek a kötetnek a révén sikerül most elkezdeni feltámasztani emlékét.

Tovább