TARTALOM

 VISSZA

 


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

| |
 

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Huszár Tibor szociológus, akadémikus és Dr. Bálint Géza reumatológus főorvos, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) egykori főigazgatója beszélgetéseiben egy orvosi életpálya gazdagsága bontakozik ki.
A családról, az iskolákról, a neveltetésről és a hitről, a szakmai kérdésekről, az orvos-beteg viszonyról, a kórházak állapotáról és sorsáról nyíltan és közérthetően beszélő orvos pályaképe nemcsak hivatása 20. századi történetéről és a magyar egészségügy elmúlt évtizedeiről ad hiteles képet, hanem megrajzolja egy hivatásának élő ember megnyerő arcképét is.

Megjelenés: január 6.
Terjedelem: 216 oldal
Méret: 110 x 180 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 2490 Ft
Megrendelési lehetőség: http://www.lira.hu/hu/jcbs/139443701

Kulcsszavak

beszélgetőkötet, reumatológia, orvosprofesszor, gyermekreuma

Kapcsolódó anyagok

Reumatológiai gyulladásos megbetegedések és családtervezés – a szülész szemével: csökken a fertilitás - A Figyelő 2017;1

Tisztelt Kollégák! - A Figyelő 2016;1

T-sejt-alcsoportok és jelentőségük autoimmun és reumatológiai betegségekben - A Figyelő 2015;2

Gyermekreumatológiai panaszok, tünetek értékelése szakdolgozói szemmel - A Figyelő 2015;2

Tisztelt Kollégák! - A Figyelő 2015;1

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Szegedi Szűts István - az elfeledett emigráns művész

Életét, mint sok kortársáét, bizonyára nagymértékben meghatározta, hogy mind a két világháborút felnőtt fejjel kellett végigélnie. Az első világháború alatti négy éves katonai szolgálata éppen művészeti főiskolai tanulmányait szakította meg. A 20-as években állást szerezni nehéz volt, de miután rajztanári diplomájával elhelyezkedett, csupán nyolc évig tanított. Hat éven át Csongrádon működött, ahol éppen ennek a kötetnek a révén sikerül most elkezdeni feltámasztani emlékét.

Tovább