hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Mobil egészségügy - digitális toll


Mobil egészségügy - digitális toll

| | |
 


A brit System C Healthcare részvénytársaság a digitális tollat elsőként egy terhesgondozási szoftver-csomagban alkalmazta. Segítségével a szülésznők feljegyzéseket készíthetnek, vagy akár teljes űrlapokat kitölthetnek bárhol, ahol munkájukat végzik. Az adatrögzítéshez és kezeléshez nem kell más, mint a digitális toll és egy speciális papír; valamint az információk biztonságos továbbítása mobiltelefon segítségével szoftvert futtató computerhez.

„Ha valaki tisztában van vele, hogyan kell használni aa tollat és a mobiltelefont , akkor már mindent tud ahhoz, ami a beteg állapotát értékelő adatok rögzítéséhez szükséges,” mondta Jane Clark, a gyártó cég szállítási igazgatója. „ A szülésznőknek semmit sem kell változtatniuk munka közben az eddig kialakult gyakorlatukon, így a technika helyett a várandós anyára koncentrálhatnak.”

A kitöltött formanyomtatványokat adott esetben mint szükséges kisérőanyagot az anya megtarthatja, miközben a biztonsági másolat megjelenik az az anyával kapcsolatos elektronikus feljegyzések között,: ugyanúgy, mintha képernyő előtt ülve, klaviatúrát használva rögzítették volna .

A digitális tollhoz használt nyomtatványok személyre szabhatók, továbbá részben előre kitölthetők – például kiegészíthetők a várandós anya családjában előforduló betegségekre, illetve az anya saját egészségügyi előzményeire vonatkozó adatokkal. Ez a terhesgondozást végző személyek adminisztratív leterheltségének csökkentését teszi lehetővé.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.ehealthnews.eu/systemc/2049-system-c-launches-pen-technology-for-its-medway-software


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Mobil egészségügy - digitális toll