hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


A betegek regisztrációjára fordított idő csökkentése


A betegek regisztrációjára fordított idő csökkentése

| | |
 

A Finnországbeli South Karelia Központi Kórház bevezetett egy önregisztráló rendszert a páciensek számára. Az új megoldás javítja az ügyfélszolgálat és az adatvédelem színvonalát, egyszersmind erőforrásokat szabadít fel a közvetlen betegellátásra.

"Már a rövid kipróbálási idő tapasztalatai alapján is úgy tűnik, hogy elvesztegetett munkaidő volt valamelyik dolgozónknak információkat kérni a betegektől a recepción. A legtöbb beteg könnyen és gyorsan képes használni az automatikus regisztrációs gépet, és így sikerül elkerülni a sorbaállásokat is", mondja Riitta Lehtonen, főnővér.
Hagyományos regisztráció a recepción kettő- tíz percig tartott. A regisztrációs géppel az átlagos regisztrációs idő 1 perc és 10 másodperc. A leggyorsabbak öt másodperc alatt végeznek.

"Az adatvédelem javult, mert a gépek fel vannak szerelve képernyővédővel, és a személyes információkat már nem hangosan mondják vagy ismétlik, hogy mindenki hallja," folytatja Lehtonen.

A kórház szempontjából a készülék csökkenti a rutin feladatok mennyiségét, és lehetővé teszi, hogy a gondozó személyzet fontosabb teendőket végezzen.

"Amikor a rendszert elfogadta az egész Központi Kórház, fel tudtunk szabadítani 4-6 asszisztenst olyan feladatokra, amelyeket nem lehet elvégezni a gépekkel, s ez általában is kulcsfontosságú irány egy elöregedő népességű országban," mondta Toni Suihko , a Dél Karéliai Szociális és Egészségügyi Körzet informatikai vezetője.
Az önregisztráció bevezetése része a kerület stratégiai célkitűzéseinek, mely szerint növelni szándékoznak a polgárok számára nyújtott elektronikus szolgáltatások mennyiségét. A széles körű és szoros együttműködés következtében az önregisztrációs rendszer nemsokára várhatóan mintegy félmillió finn polgárnak áll majd rendelkezésére.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


A betegek regisztrációjára fordított idő csökkentése