VISSZA

Orvos-beteg kommunikációt segít a VerbalCare app


Orvos-beteg kommunikációt segít a VerbalCare app

| | |
 

A Medical Specialties Distributors, egy Massachusetts államban működő vállalat, amely otthoni ellátást szolgáló orvosi berendezéseket forgalmaz és kölcsönöz, felvásárolta a Verbal Applications, más néven VerbalCare nevű céget, amely olyan alkalmazásokat fejleszt, amelyek lehetővé teszik, hogy a gondozó team-ek jobban kommunikálhassanak a páciensekkel.
"A VerbalCare platform hídként szolgál a betegek és gondozóik között, amely segít, hogy lezárja a kommunikációs szakadékot, s ezáltal javítja a minőségi betegellátást," nyilatkozta Jim Beck a Medical Specialties Distributors elnöke.
A Verbal Applications rendelkezésre bocsájtott két alkalmazást: VerbalCare Patient nevűt, amely egy tablett app, és VerbalCare Messengert, amely egy iPhone app a gondozók számára. A VerbalCare Patient lehetővé teszi a betegnek, hogy mondatokat építsen fel, ha kommunikációs nehézségeik vannak. Ikonokra kattinthat a képernyőn, vagy kézzel érinti azokat, és így a beteg összerakhat például három részből - "Úgy érzem" és "fájdalom" és "a fejemben" – egy mondatot. Ezt az üzenetet aztán elküldheti egy családtagnak, vagy a gondozónak. A gondozó vagy családtag megkapja mobil telefonján az üzenetet a VerbalCare Messenger segítségével megjelenítve, és azonnal választ adhat a betegnek. A betegek írhatnak egyéni szövegeket is, vagy választhatnak megfelelőt egy üzenet listából.
"Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy egyesíthettük erőinket a Medical Specialties Distributors céggel, amely piacvezető az otthon-ápolási ágazatban," mondja Nick Dougherty a Verbal Applications alapítója. "Küldetésünk, hogy hangot adjunk a betegeknek. Ezzel az együttműködéssel a betegek hangosabban beszélnek majd, mint valaha. "


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: Kulcsszavak

kommunikáció, házi ápolás, mobil telefon

Kapcsolódó anyagok

A gyógyszerész-hallgatók kommunikációs képességeinek fejlesztése szerepjátékkal és aktív tanulással

Várják a jelentkezéseket a FameLab tudománykommunikációs versenyre

Kutatási trendek a gyógyszerészi kommunikációban

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Eladó Barcsay és Amerigo Tot

Barcsay Jenő, Amerigo Tot, Keserű Ilona alkotásai a Képcsarnok aukcióján

Tovább


Béta-blokkolók alkalmazása kritikus végtagi verőérbetegségben A szívnek vagy az érrendszernek kedvezzünk?

A perifériás érbetegek ellátása során gyakran érezheti magát a kezelőorvos sarokba szorítva a béta-blokkoló kezelés bevezetésével kapcsolatban, hiszen ezen betegeknél maga az alapbetegség a béta-blokkoló terápia relatív kontraindikációját jelenti. Másrészt azonban a végtagi ischaemiás tüneteket gyakran cardialis problémák is kísérik.

Tovább


Kormányzati az koncepció orvosképzésről

Felsőoktatási stratégia - Orvosképzés: erősíteni kell a klinikai oktatás bázisát

Tovább


Dohányzás elleni oltás

A dohányzásról való leszokás eddig kevés sikerrel kecsegtetett, de várhatóan 2011-től kapható lesz a nikotin elleni antitestek termelődését kiváltó vakcina.

Tovább


Orvos-beteg kommunikációt segít a VerbalCare app