VISSZA

Okozhat-e halált a H1N1-influenza elleni vakcina?| |
 

Évről évre felröppennek a hírek az influenza elleni oltás veszélyeiről, de ezúttal egy osztrák oknyomozó ripoternő, Jane Burgermeister tovább ment a puszta híresztelésnél. Burgermeister feljelentést tett a WHO és az ENSZ ellen - bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával.

A WakeNews című lapban megjelent cikk nem kevesebbet állít, minthogy a gyógyszergyárak és az állami szervek elkötelezetten terjesztik a halálos biológiai vírusokat abból a célból, hogy világméretű járványokat robbantsanak ki. Burgermeister szerint ugyanis több billió dolláros hasznot hajt a gyáraknak a mesterséges fertőzés és a hisztériakeltés.

A H1N1 vírusról, azaz az új influenzáról pedig azt írja az osztrák újságírónő: több, mint kétszer annyi esély van arra, hogy a villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk a betegségben.

Bense Tamás orvos viszont azt mondja: több évtizedes praxisa során már szinte mindenféle vádaskodással találkozott.

- Az egyik legnépszerűbb, hogy az influenza elleni oltást a gyógyszergyárak lobbijaként állítják be - mondja.

Bense szerint a feltételezés több okból is alaptalan: egyrészt a gyógyszergyárak nem a mintegy ezer forintos influenza oltással "trükköznének", amikor némely oltóanyag ára elérheti a 20 ezer forintot is. Másrészt - mondja Bense - a "hagyományos" influenzaoltások már bizonyítottak.

- Évtizedek óta használom ezt az oltóanyagot, és csak azt tudom: a beoltottak szinte alig betegedtek meg. Ha el is kapták a vírust, szövődményektől mentes, enyhe lefolyású betegséggel "úszták meg" a nagy járványokat.

Bense hozzáteszi: valóban az esetek nagy részében az új influenza nem végződik súlyos szövődményekkel vagy halállal. De orvosként az a kötelessége, hogy ennek az esélye sem merülhessen fel.

- Nem kérdés, hogy ajánlom-e az új influenza elleni oltást. Ha a magyar lakosság 40-45 %-a megkapná a vakcinát, már elkerülhető lenne a komolyabb járvány.

Forrás: 168ora.hu

Kulcsszavak

H1N1-influenza, oltóanyag, vakcina, vírus

Kapcsolódó anyagok

Tumorellenes vakcináció

Az orvos felelőssége a vakcinációval kapcsolatos tájékoztatásban

Poliszacharid versus konjugált pneumococcusvakcina melyiket előbb?

Vízió vagy realitás? Hepatitis C-vírus-mentessé válhat-e Magyarország 2030-ra?

Vírusinfekciók az onkológiai kezelés alatt

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Daganatos betegséget okozhat a repülés

Érdemes gyakran ellenőriztetni egészségi állapotukat azoknak, akik gyakran utaznak repülővel, illetve pilóták vagy légiutas kísérők. Ugyanis náluk nagyobb a rákos daganatok kialakulási kockázata a Nap káros sugarai miatt.

Tovább


H1N1: német orvosok bírálják az oltóanyagot

A H1N1-influenza elleni tömeges védőoltások október utolsó napjaiban kezdődnek Németországban, a tervezett oltóanyagot azonban máris heves bírálatok érték.

Tovább


Nemzeti Betegfórum: csupán biodíszlet?

Tavaly áprilisban ígérték az NBF létrehozását, mostanra készült el a Nefmi rendelet-tervezete, áprilisban tárgyalnak a betegszervezetekkel.

Tovább


A sportorvoslás a népegészségügy alapját adó modell

Dr. Soós Ágnes: mi is az aranyakért küzdünk

Tovább


Okozhat-e halált a H1N1-influenza elleni vakcina?