hirdetés

 VISSZA

Megjelent az új vírus mutáns formája!| |
 

Amennyiben a megváltozott génkészletű változat is terjedni kezd, az lelassíthatja az oltóanyag-előállítási próbálkozásokat, és megnehezítheti a járvány elleni védekezést.

Az új vírustörzset egy Sao Pauló-i betegtől levett mintából mutatták ki. A mutáns vírus az A/Sao Paulo/1454/H1N1 nevet kapta. A brazil "új influenza" egy apró részletben különbözik az eredetitől: a két vírusváltozatnál más a burok hemagglutinin fehérjenyúlványa. Az egyelőre még nem világos, hogy ez a különbség hogy befolyásolja a mutáns vírus tulajdonságait, mindenekelőtt a fertőzőképességét.

Az viszont szinte bizonyosra vehető, hogy ha a H1N1 továbbra is hajlamot mutat a mutálódásra, akkor előbb-utóbb kialakul belőle egy, a jelenleginél agresszívebb változat is. Erre komoly esély van a következő hetekben-hónapokban a déli féltekén, ahol most kezdődik a szokásos téli influenzaszezon, lehetővé téve a hagyományos influenza és az A(H1N1) találkozását.

Forrás: CDC, ECDC

Kulcsszavak

járvány, influenza, H1N1

Kapcsolódó anyagok

Allergiaellenes szerek és az ICAM-1-antitestek lehetséges alkalmazása a felső légúti infekciók kontrollálásában

Pneumococcusinfekciók az influenzajárvány idején

Hatékony infekciókontroll - kevesebb fertőzés

Az influenza és a bakteriális társfertőzések gyakorisága: összefoglaló és metaanalízis

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

BORSZERDA a Magyar Nemzeti Galériában

Borszerda-estéinken a tárlatvezetéseink középpontjában is a stílus áll: a tematikus vezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, utolsó, július 29-i Borszerdánkon pedig - az erdélyi borokhoz illően - az erdélyi magyar művészetet bemutató időszaki kiállításunkra is várjuk látogatóinkat.

Tovább


A napkrémek többsége nem véd a napsugártól

A széles spektrumú védelmet ígérő napkrémek közül csak igen kevés felel meg valóban a követelményeknek. Bőrgyógyászok tesztelték a 29 legjobban keresett nappali hidratálókrémet, melyek mindegyike biztos védelmet ígért a nap káros ultraviola sugarai ellen, de csak néhányat találtak megfelelőnek.

Tovább


Magyar Neuroimmunológiai Társaság IV. Kongresszusa - Absztrakt-felhívás

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Magyar Neuroimmunológiai Társaság a IV. Kongresszusát 2017. szeptember 28-30-án rendezi Visegrádon.

Tovább


Fagykatasztrófa Ukrajnában

Száznál több halálos áldozata van eddig a télnek Ukrajnában

Tovább


Megjelent az új vírus mutáns formája!