VISSZA

Fagykatasztrófa Ukrajnában| |
 


Az utóbbi egy nap alatt 38-an fagytak meg Ukrajnában, s ezzel péntekre 101-re emelkedett a rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma az országban.

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának reggeli jelentése szerint 64-en az utcán, 26-an saját otthonukban fagytak halálra, 11-en pedig kórházi kezelés közben hunytak el. Fagysérülésekkel vagy kihűléses tünetekkel közel 1600-an fordultak orvoshoz, közülük mintegy 1250-en szorultak kórházi kezelésre – olvasható a közleményben.

Az országban 2132 melegedő helyiség működik, ahol meleg ételt és alapfokú orvosi ellátást kaphatnak a rászorulók. Ezeket a helyeket eddig 53 ezren keresték fel, csak az eltelt egy napban közel 11 ezren fordultak segítségért.

Péntekre virradóra Ukrajna nyugati megyéiben mérték a leghidegebbet, Ivano-Frankivszk és Ternopil megyékben mínusz 32 fok alá süllyedt a hőmérséklet. Kárpátalján a hegyvidéki Ökörmező (Mizshirja) környékén volt legerősebb a fagy, ott péntek reggel mínusz 30 fokot mutattak a hőmérők.

MTI

Kapcsolódó anyagok

Mivel érdemes kezdeni a vérnyomáscsökkentő terápiát?

Neurofiziológiai agyújraélesztés

Reflexiók a kibontakozó ökológiai krízisre az 1970-es évek művészetében

Tudományos program

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Középtávon kell változtatni a gyógyszerészképzésen

A változó társadalmi igényeknek megfelelő gyógyszerészi munka és a gyógyszeripar valamint a technika robbanásszerű fejlődése indokolttá teszik a hazai gyógyszerészképzés átalakítását is. A reformot elsietni nem kell, azonban az elkövetkező tíz évben a szakmának ki kell alakítania álláspontját a képzés megújítását illetően – mondta a PharmaPraxisnak dr. Marosi Attila, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottságának (MGYT IB) elnöke.

Tovább


Az olajkatasztrófa miatt emelkedett az újszülött delfinek halálozási aránya

A 2010 és 2013 között partra sodródott, halva született vagy világra jötte után nem sokkal elpusztult delfinek számának növekedése valószínűleg az anyaállatok krónikus betegségeinek számlájára írható, a kórok a BP olajcég egy tengeri platformján bekövetkezett olajömléssel függnek össze.

Tovább


A tartós alváshiány komoly betegségeket és korai halálozást okozhat

A hosszú távú alváshiány, illetve az alvászavar komoly egészségügyi problémákhoz, illetve az azok miatt bekövetkező korai halálozáshoz vezethetnek – mutat rá a European Heart Journal egyik tanulmánya.

Tovább


Telipogon diabolicus

Szív alakú, ördögfejet ábrázoló bibeoszlopáról nevezték el a kutatók a Kolumbia déli határvidékén felfedezett új orchideafajt.

Tovább


Fagykatasztrófa Ukrajnában