hirdetés

 VISSZA

Fagykatasztrófa Ukrajnában| |
 


Az utóbbi egy nap alatt 38-an fagytak meg Ukrajnában, s ezzel péntekre 101-re emelkedett a rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma az országban.

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának reggeli jelentése szerint 64-en az utcán, 26-an saját otthonukban fagytak halálra, 11-en pedig kórházi kezelés közben hunytak el. Fagysérülésekkel vagy kihűléses tünetekkel közel 1600-an fordultak orvoshoz, közülük mintegy 1250-en szorultak kórházi kezelésre – olvasható a közleményben.

Az országban 2132 melegedő helyiség működik, ahol meleg ételt és alapfokú orvosi ellátást kaphatnak a rászorulók. Ezeket a helyeket eddig 53 ezren keresték fel, csak az eltelt egy napban közel 11 ezren fordultak segítségért.

Péntekre virradóra Ukrajna nyugati megyéiben mérték a leghidegebbet, Ivano-Frankivszk és Ternopil megyékben mínusz 32 fok alá süllyedt a hőmérséklet. Kárpátalján a hegyvidéki Ökörmező (Mizshirja) környékén volt legerősebb a fagy, ott péntek reggel mínusz 30 fokot mutattak a hőmérők.

MTI

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Beneda: a hálapénz nem blokkolja jelentősen az átalakítást

Úgy tűnik, nem lesz kötelező a kiegészítő térítési díj beszedése

Tovább


Kapcsolat van a túlsúly és a periodontális betegségek között

Tudományos alapra helyezték azt a nézetet a Pittsburgh Egyetem kutatói, amelyet eddig is feltételeztek a szakemberek, miszerint szoros összefüggés van a túlsúly és a periodontális betegségek között.

Tovább


Lichenoid fotodermatitis

Az áttekintésben szereplő 49 fotoreakció közül 46-ot feltehetően gyógyszerek vagy higiéniai termékek okozták.

Tovább


Az e-forradalom meggyógyítja a beteg egészségügyi rendszert?

2013-tól – Lengyelországban – minden beteg e-egészségbiztosítási kártyát kap, amely információkat tartalmaz az illető egészségi állapotáról, orvosi diagnosztikai adatok is kiolvashatóak belőle, és hordozza a kártya tulajdonosa számára felírt recepteket is.

Tovább


Fagykatasztrófa Ukrajnában