hirdetés

 VISSZA

Szócska: az egészségügyet nem érintheti a kötelező nyugdíjaztatás| |
 


Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint "nem megvalósítható", hogy minden, 62 évnél idősebb egészségügyi dolgozót kötelezően nyugdíjba küldjenek, ezért kiáll annak érdekében, hogy az egészségügyi ágazatot ne érintse a kötelező nyugdíjaztatás.


Szócska Miklós hozzátette: a kérdéssel kapcsolatban a kormányzaton belül jelenleg egyeztetések, modellezések folynak. További tárgyalások során fog tehát eldőlni, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.

Az egészségügyi ágazatban lévő humánerőforrás-krízishelyzetre való tekintettel ez az intézkedés nem megvalósítható - szögezte le Szócska Miklós.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter múlt csütörtökön, a 2013-as költségvetésről tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az önkormányzati, oktatási és egészségügyi reform nyomán jövőre 250 ezer közalkalmazott tér vissza a központi állami körbe, s a 62 év felettiekre a kormány elrendeli a kötelező nyugdíjba vonulást, így 10-11 ezer fővel csökken a közszféra állománya, amiből mintegy 20 milliárd forintos megtakarítás származik.

Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn az m1 Ma reggel című műsorában azt mondta: további tárgyalásokon dől el, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése. Megjegyezte, Matolcsy György is világossá tette, hogy az általa említett 20 milliárdos megtakarítás "nagyon konzervatív számítás", hiszen sokkal többeket érint ez az esetleges intézkedés, mint amennyivel számol a költségvetés. Pontosan azért, mert azok a részmegállapodások, háttértárgyalások még előttünk vannak, amelyek rögzítik azt, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz ez érvényes - közölte a kormányszóvivő.
MTI 2012. június 20., szerda

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

1.,   Szilvási István mondta   2012. Június 21., Csütörtök 12:53:06
Előbb mérj, aztán vágj! (Matolcsynak).
Ha az 52 év felettieket is elküldenék, még nagyobb lenne a spórolás. (De ezt ne mondjuk meg Matolcsynak. Hátha nem jut eszébe.)

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Hibamenedzselés a betegek biztonságáért

A kórházban történt nem kívánatos események 70 százaléka elkerülhető lenne a hibák megfelelő menedzselésével.

Tovább


Új fehérje lehet a tbc elleni vakcina alapanyaga

Felfedeztek egy új fehérjét a londoni Imperial Egészségügyi Főiskola tudósai, mely egy új tbc elleni vakcina alapanyaga lehet. A tbc évente körülbelül 2 millió ember halálát okozza világszerte.

Tovább


Otthonukban is rehabilitálhatók a stroke-os betegek

A terapeuta által vezetett otthoni testmozgás ugyanolyan hatásos lehet az agyvérzést követő rehabilitációban, mint a hagyományos, speciális futópadot használó program. Az eredmények ellentmondanak az eddigi elgondolásnak is, hogy a gyógyulás hat hónap után éri el csúcspontját. A hat hónap után elkezdett terápia segítségével ugyanúgy javult a betegek járása.

Tovább


Új nemzetközi elektronikus egészségügyi rekord (EHR) szabvány

Madridban július közepén egy 2 napos workshopon vett részt 40 résztvevő, akik az interoperábilis elektronikus egészségügyi nyilvántartások tervezésében és implementálásában szakértők és érdekeltek.

Tovább


Szócska: az egészségügyet nem érintheti a kötelező nyugdíjaztatás