VISSZA

Sokat költünk kedvenceinkre| |
 A magyarországi kutya- és macskatartók 36 százaléka havonta több mint 10 ezer forintot költ házi kedvencei ellátására, sokan azonban akár havi 40 ezer forintot is áldoznak kisállataikra - derült ki egy friss kutatás eredményeiből.

Az egoMedia által több mint 8000 fős mintán végzett kérdőíves felmérés arra is rámutat, hogy nagyjából minden második állattartó négylábújával történt már baleset, vagy volt olyan súlyos betegsége korábban, amelynek elhárítására drága orvosi beavatkozást kellett elvégeztetniük.

A felmérés szerint a magyar kutyások 20 százaléka elmulasztotta kedvencén az idén január 1-jétől kötelező mikrochipes megjelölést, az ezért járó akár 45 ezer forintos bírság így még tovább növelheti az állattartással kapcsolatos költségeket.

A kutatás során a kötelező chipeztetést elmulasztó kutyások 41 százaléka válaszolt úgy, hogy anyagi okok miatt nem tett eleget a jogszabálynak, 32 százalékuk egyéb okok miatt nem gondoskodott a chip beültetéséről, a válaszolók 20 százaléka pedig azt mondta, készül a beavatkozás elvégeztetésére.

A felmérésben résztvevők közül azonban sokan még csak nem is hallottak a tavaly augusztusban, illetve idén januártól jelentősen szigorodó állatvédelmi szabályokról, vagy nem tartják fontosnak a törvényeknek való megfelelést annak ellenére, hogy az elmúlt négy hónapban is sok száz, a felmérésben résztvevő állattartót ellenőriztek, rendelkezik-e kutyájuk a kötelező megjelöléssel.

Az összes megkérdezett mintegy harmada nyilatkozott úgy, hogy a váratlanul felmerülő állatorvosi költségek miatt már kötött vagy tervezi, hogy köt kisállat-biztosítást. Magyarországon eddig több mint háromezren kötöttek ilyet.MTI 2013. május 8., szerda

Kapcsolódó anyagok

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Hozzászólások:

2.,   Prof.dr. Nemes György mondta   2013. Május 12., Vasárnap 12:49:50
Nem gondoltam volna. A mienk örökbefogadott menhelyről, - aranyos német-juhász,- költségek nagy részét ezért elenegedik.
1.,   Prof.dr. Nemes György mondta   2013. Május 12., Vasárnap 12:46:21

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Kiterjedt járvány van Európában

Influenza - Európa teljes nyugati felén kiterjedt járvány van

Tovább


Szakemberhiány az egészségügyben

Zombor Gábor: a szakemberek hiánya az egyik legnagyobb gond az egészségügyben

Tovább


Nyílt levél az egészségügyi miniszternek a szakmailag megkérdőjelezhető egészségfelmérés ügyében

EgészségMonitor nyílt levélben fordult az egészségügyi miniszterhez, melyben komoly szakmai kifogással élt az OLEF2009 elnevezésű egészségfelméréssel kapcsolatban.

Tovább


A botox csökkenti a fájdalmat

A gerinccsatornába adott A típusú Botulimun neurotoxin, ismertebb nevén a botox, csökkenti a gyulladás okozta fájdalmat egerekben.

Tovább


Sokat költünk kedvenceinkre