VISSZA

Kézmosásért prémium| | |
 


A kórházi fertőzések 30 százalékos visszaesését tapasztalták abban a milánói kórházban, ahol a koraszülöttekkel dolgozó ápolónők 3 ezer eurós éves prémiumot kapnak, ha megfelelően mosnak kezet.

A Mangiagalli klinikán összesen 200 ezer eurót különítettek el a prémiumokra a 70 nővér számára, akik akkor kapják meg a plusz pénzt, ha betartják a szigorú higiéniai követelményeket. A személyzetet zárt láncú kamerahálózattal ellenőrzik, így meg lehet bizonyosodni arról, hogy a megfelelő technikát alkalmazzák, és elegendő időt fordítanak a dörzsölésre. Ezt követően ellenőrzik a baktériumszintet a kezükön, mielőtt az újszülöttekhez nyúlnának.

„Az intenzív újszülött ellátás az egyik olyan terület, ahol a legmagasabb a fertőzés kockázata” – nyilatkozta Fabio Mosca, a klinika újszülött osztályának vezetője, amikor bejelentette a fertőzések arányának visszaesését.

A tiszta kézért járó prémium ötletével előrukkoló Mosca szerint a magas higiéniai szint azért fontos, mert a páciensek vagy újszülöttek, vagy súlyosan beteg csecsemők, akiknek gyenge az immunrendszerük.


Forrás: MedipressKapcsolódó anyagok: A fertőző megbetegedések jelentése régen és ma


Kapcsolódó anyagok

Újra itt a nyár!

Alattomos betegség a Lyme-kór

A munka fáradalmait a festés oldja

Ezt fél gőzzel nem lehet csinálni!

Egy film rólunk, értünk

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A szakmai együttlét ereje - interjú Szalay Ferenc professzorral

Szalay Ferenc professzor a szakmai együttlét szerepét emelte ki a Magyar Gasztroenterológiai Társaság 52. Nagygyűlésen készült interjúban. Az egyik legrégibb hazai orvosszakmai társaság nagygyűlésén kiemelt téma volt a vérzékenység, az endoszkopos eljárások és a májtranszplatnáció. Az új szakmai ismeretek átadása mellett a szakorvos utánpótlás nehézségeiről is szó esett.

Tovább


Máshogyan látják a gyermekek a világot

Máshogyan látják a gyermekek a világot, mint a felnőttek – a 12 évnél fiatalabbak a felnőttekkel ellentétben ugyanis nem szintetizálják a különböző érzékszervekből származó információkat, hogy megismerjék környezetüket.

Tovább


Öregem, ez remekmű!

100 éve született Ottlik Géza

Tovább


Kórházösszevonások

Több kórházat összevonhatnak a jövőben

Tovább


Kézmosásért prémium