VISSZA

Hatásos étrend szív-érrendszeri betegségek megelőzésére


Hatásos étrend szív-érrendszeri betegségek megelőzésére

| | |
 


Olyan alacsony glikémiás, mediterrán stílusú diétát fejlesztettek ki a Florida Egyetem és a Metagenics Rt. kutatói, amely jóval hatásosabb minden eddiginél a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése terén. Kutatásuk eredményeit a Journal of Clinical Lipidology című folyóiratban jelentették meg.

„A krónikus betegségek emberek milliói számára keserítik meg a mindennapokat” – fejtette ki Robert H. Lerman, a Metagenics Rt. kutatási igazgatója. „Ez a tanulmány bemutatja, milyen hatásos az UltraMeal® PLUS 360° nevű termék a metabolikus szindróma és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése terén.”

Az amerikai Betegségellenőrző és Megelőző Központ szerint nagyjából a felnőtt társadalom fele érintett valamilyen krónikus betegségben. A klinikai kísérleteket három amerikai egyetemen végezték, nyolcvankilenc 20 és 75 éves kor közötti nő részvételével, akiknél a metabolikus szindróma tünetei kimutathatóak voltak.

„A megelőzés sokkal hatásosabb, mint az utólagos kezelés” - számolt be róla Lerman. „Az orvosok az újonnan kifejlesztett termék révén képessé válnak arra, hogy betegeiknél ne csupán a tüneteket kezeljék, hanem az okot is.”

„Nagyon fontos, hogy az orvosok megismerkedjenek az új vizsgálati eredményekkel, és a jövőben a hozzájuk forduló betegeket a tényleges életmódváltásban segítsék, ne csupán tüneti kezeléseket végezzenek” – hangsúlyozta Mr. S. McIntosh is, a kutatócsoport egyik tagja.

Mostantól tehát az orvosoknak lehetőségük lesz a gyógyszerek mellett a megfelelő diétát is felírni betegük számára, ezáltal minden eddiginél hatásosabb kezelést nyújthatnak.

Forrás: Medipress


Kapcsolódó anyagok: Édes ételek és hangulat
Kezdődő diabetes – Mediterrán diéta a gyógyszerek helyett?
A tengeri halak sem „szeplőtelenek”


Kapcsolódó anyagok

Újra itt a nyár!

Alattomos betegség a Lyme-kór

A munka fáradalmait a festés oldja

Ezt fél gőzzel nem lehet csinálni!

Egy film rólunk, értünk

Hozzászólások:

1.,   dr. Csatáry Ágnes mondta   2011. Május 24., Kedd 18:45:31

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A jó halál testvérei

Épp négyszáz éve, 1614. júliusában halt meg Lellissi szent Kamilló katolikus pap és rendalapító, aki az ápolók és ápolónők védőszentje lett.

Tovább


Hideglelős műremekek

Hitchcock elismeréséhet Truffaut is kellett, aki nyilvánvalóvá tette az angol rendező művészi nagyságát.

Tovább


Lermontov: pesszimizmus és szenvedély

1841. július 27.-én kapott egy pisztolypárbajban Lermontov halálos sebet.

Tovább


Ázsiából származó műanyaghulladékok borítanak be egy atlanti-óceáni szigetet

Csaknem 75 százalékban Ázsiából, döntően Kínából származnak azok a műanyagpalackok, amelyeket az Atlanti-óceán déli részén fekvő Inaccessible Island területén találtak dél-afrikai és kanadai kutatók, akik szerint a hulladékok a térségben elhaladó kereskedőhajók fedélzetéről kerülhetnek a nyílt vízbe, majd onnan a szigetre.

Tovább


Hatásos étrend szív-érrendszeri betegségek megelőzésére