VISSZA

Az orvosok dalra fakadnak, és a szociális média változik| | |
 

Egy orvos az Egyesült Királyságban megmutatta, hogy egy innovatív video-klipp jobban segíthet tudatosítani, hogyan kell kezelni az asztmát. mint a korábbi módszerek.

Dr. Tapas Mukherjee, a Glenfield Kórház orvosa saját főszereplésével írt, rendezett és gyártott egy zenés videót, hogy felhívja a figyelmet azokra az új irányelvekre, melyek figyelembe vételével az asztma eredményesebben kezelhető. Az European Respiratory Society (ERS) éves kongresszusára benyújtott tanulmány egzaktul bebizonyította a videó sikerét, és azt sugallta, hogy a közösségi média sikeresen fokozhatja az orvosi gyakorlat hatékonyságát.

2012 áprilisában egy audit Dr Mukherjee kórházában kimutatta, hogy súlyos az ismeretek hiánya az akut asztma kezelésében. Az egészségügyi szakemberek csupán 45%-a használta a kórházi kezelésre vonatkozó protokollokat, és 62%-uk volt egyáltalán tisztában velük.
Az irányelveket könnyen memorizálható dalszövegekké lettek alakítva, és Dr. Mukherjee elénekelte a tanácsokat, hogy hogyan kell kezelni az akut asztmát. A videó ki lett téve a Facebookra, a Twitterre és a YouTube-ra.

Egy ismételt ellenőrzést végeztek a témakörben, 2012 júniusában. A tanulmány megállapította, hogy az egészségügyi szakemberek ismeretszintje 100%-ossá vált, és az alkalmazás is jelentékenyen javult.

Dr. Mukherjee azt mondta: "A közösségi média segíthet a klinikai gyakorlat megváltoztatásában. Mivel az orvosok gyakran dolgoznak zsúfolt környezetben, kreatív módszereket kell kitalálnunk, hogy a fontos klinikai információk elérjék őket. A tanulmány kimutatta, hogy a közösségi média egy ingyenes és hatékony lehetőség ebben. A módszert természetesen a feladathoz kell igazítani, és a lehetőségeket nem korlátozza a pénz, csak a szegényes képzelet."

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kulcsszavak

közösségi média, protokoll, továbbképzés, asztma, dal

Kapcsolódó anyagok

Egy film rólunk, értünk

Rossz hírek közlése a szemészetben, különös tekintettel a diabeteses retinopathiara

Az ápolók szerepe és feladatai a korai szepszis menedzsmentben

A postoperativ fájdalom menedzsment helyzete napjainkban Magyarországon - 2. rész

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Álom és intézményesült elhárítás - konferencia beszámoló

Pszichoanalízisen belül számtalan belső irányzat létezik, ismeretanyaga hatalmas. Freud egyébként sokáig úgy tekintett Budapestre, mint a pszichoanalitikus mozgalom lehetséges központjára.

Tovább


Hazugságvizsgáló az agyban

Olyan "áramkört" fedeztek fel az emberi agyban az Oxfordi Egyetem kutatói, amely hazugságdetektorként működik. Az emberek képesek elképzelni, hogy mások mit gondolnak, és tanulni tudnak a szociális szokásaikból – így a viselkedési mintáikból ki tudják következtetni, ha valaki nem mond igazat.

Tovább


Üzenet a társadalomnak - a Magyar Orvosi Kamara kiáltványa

Országos küldöttgyűlésén állásfoglalást fogadott el a Magyar Orvosi Kamara szombaton. Kiáltványában az orvostársadalom megoldatlan nehézségeit, reményeit, elvárásait sorolja.

Tovább


Mennyibe van nekünk a rák?

A rák évi 126 milliárd euróba került az Európai Uniónak 2009-ben

Tovább


Az orvosok dalra fakadnak, és a szociális média változik