hirdetés

 VISSZA

Az ivóvíz fluoridtartalmát tervezi csökkenteni az USA| | |
 


Az ivóvízkészlet fluoridtartalmának csökkentésére tett javaslatot az Egyesült Államok kormánya, hogy elkerülhetők legyenek a túlzott behatás okozta fogbetegségek.

Annak ellenére, hogy a múlt évszázad egyik legnagyobb közegészségügyi vívmányának számított, napjainkban már nincs olyan nagy szükség az ivóvíz fluoridos kezelésére, mert az amerikaiak többsége a fogkrémekből és szájvizekből elegendő mennyiséghez jut – jelentette be közös nyilatkozatában az amerikai egészségügyi minisztérium és a Környezetvédelmi Hivatal (EPA).

„Az egészségügyi minisztérium és az EPA a legújabb tudományos adatok alapján készíti jelentéseit a fluoridtartalomról” – nyilatkozta Peter Silva, a hivatal vízügyi szakembere. „Az EPA új elemzése segítségével biztosíthatjuk, hogy az emberek részesüljenek a fogszuvasodás megelőzésének előnyéből, ugyanakkor elkerüljék a túlzott mennyiségű fluorid nem kívánt egészségügyi hatásait.”

A hatóságok azt is megjegyezték, hogy a víz és a fogkrémek fluoriddal történő dúsítása következtében az Egyesült Államokban jelentős mértékben visszaesett a fogszuvasodás az elmúlt néhány évtizedben. Az amerikaiak azonban ma már sokkal több forrásból szert tesznek fluoridra, mint akkor, amikor a fluoridos dúsítást az 1940-es években először bevezették az országban.

Az új javaslat szerint csupán 0,7 milligramm/liter fluorid hozzáadása ajánlott az ivóvízkészlethez, ami a jelenlegi 0,7 – 1,2 milligramm/liter tartomány alsó határának felel meg.

Forrás: MedipressKapcsolódó anyagok: Rendkívül vékony a fogon lévő fluorid réteg

Kapcsolódó anyagok

Nővér folyóirathoz benyújtott közlemények - a lektor szemszögéből

Egy kevésbé ismert probléma: az Inkontinencia Asszociált Dermatitis

A hatékony dolgozói teljesítményértékelési rendszerek

A roma kisebbség társadalmi befogadásának kérdése a Cseh Köztársaságban a kulturális és adaptációs modell szempontjából

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Apróhirdetés

Kőszegen a Jurisics várnál, 70 nm exkluzíven felújított, rendelőnek alkalmas...

Tovább


Juhász Árpád: még évtizedekig folytatódhat a légkör felmelegedése

A légkör melegedése még akkor is akár évtizedekig tovább folytatódna, ha az emberiség azonnal leállítaná a különböző fosszilis energiahordozók elégetését - mondta Juhász Árpád geológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tovább


A tudás: hatalom, az asthmás rohamok felett is

Az asthma bronchiale-ban szenvedő gyermekek és gondviselőik részére szervezett hétvégi táborokban zajló betegoktatás segítségével javulhat a betegek tájékozottsága, így hatékonyabban uralhatják betegségüket.

Tovább


„Nem bizonyított hatású” béta-blokkolók a szívelégtelenség kezelésében

A szívelégtelenségben bizonyított hatásosságú béta-blokkolókon kívül a többi ilyen szer is alkalmazható, derül ki két új vizsgálatból.

Tovább


Az ivóvíz fluoridtartalmát tervezi csökkenteni az USA