VISSZA

Az ivóvíz fluoridtartalmát tervezi csökkenteni az USA| | |
 


Az ivóvízkészlet fluoridtartalmának csökkentésére tett javaslatot az Egyesült Államok kormánya, hogy elkerülhetők legyenek a túlzott behatás okozta fogbetegségek.

Annak ellenére, hogy a múlt évszázad egyik legnagyobb közegészségügyi vívmányának számított, napjainkban már nincs olyan nagy szükség az ivóvíz fluoridos kezelésére, mert az amerikaiak többsége a fogkrémekből és szájvizekből elegendő mennyiséghez jut – jelentette be közös nyilatkozatában az amerikai egészségügyi minisztérium és a Környezetvédelmi Hivatal (EPA).

„Az egészségügyi minisztérium és az EPA a legújabb tudományos adatok alapján készíti jelentéseit a fluoridtartalomról” – nyilatkozta Peter Silva, a hivatal vízügyi szakembere. „Az EPA új elemzése segítségével biztosíthatjuk, hogy az emberek részesüljenek a fogszuvasodás megelőzésének előnyéből, ugyanakkor elkerüljék a túlzott mennyiségű fluorid nem kívánt egészségügyi hatásait.”

A hatóságok azt is megjegyezték, hogy a víz és a fogkrémek fluoriddal történő dúsítása következtében az Egyesült Államokban jelentős mértékben visszaesett a fogszuvasodás az elmúlt néhány évtizedben. Az amerikaiak azonban ma már sokkal több forrásból szert tesznek fluoridra, mint akkor, amikor a fluoridos dúsítást az 1940-es években először bevezették az országban.

Az új javaslat szerint csupán 0,7 milligramm/liter fluorid hozzáadása ajánlott az ivóvízkészlethez, ami a jelenlegi 0,7 – 1,2 milligramm/liter tartomány alsó határának felel meg.

Forrás: MedipressKapcsolódó anyagok: Rendkívül vékony a fogon lévő fluorid réteg

Kapcsolódó anyagok

A vezetők utánpótlásával kapcsolatos felkészültség - felmérés a kanadai intézeti gyógyszertárak dolgozói körében

Akkreditált továbbképzés

Az MHT küldöttsége is részt vett a Szlovák Hypertonia Társaság 2019. évi kongresszusán

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A Református Kollégiumtól a Debreceni Egyetemig

100 éve alapították a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetemet

Tovább


A Saul fia pályáz az Oscar-díjra

Oscar-díj - A Saul fia a hivatalos magyar nevezés

Tovább


Danube Scientific Conference on Epigenetics

Az utóbbi évek forró területei közül többet részletesen tervezünk bemutatni, úgy mint transzkripciós szabályozás és epigenetikai vonatkozásai, anyagcsere, in vitro fertilizáció és központi idegrendszeri folyamatok szabályozásának epigenetikai vonatkozása.

Tovább


Minden hatodik polgár alkoholista

Szerbia a negyedik helyen áll az alkoholfogyasztás terén Európában

Tovább


Az ivóvíz fluoridtartalmát tervezi csökkenteni az USA