VISSZA

Az EU pozitív hatásai| |
 


A magyar fiatalok szerint az Európai Unió (EU) munkahelyeket teremt, segíti a nyelvtanulást és a külföldi munkavállalást - derült ki egy nemrég befejeződött reprezentatív felmérésből.

Az Európai Unióról kérdezték társaikat, családjukat és ismerőseiket a Mi vagyunk Európa! című program keretében zajló felmérésben szabolcsi és borsodi 12 és 18 év közötti diákok - számolt be a felmérések eredményeiről kedden a Primetime Communications.
Huszonnégy járásban összesen 3627 kérdőívet gyűjtöttek össze. A felmérésből kiderül, hogy fiataloknak kicsivel több, mint fele gondolja úgy, hogy az uniónak köszönhetően fejlődött lakóhelyük és régiójuk. A megkérdezettek 46 százaléka szerint az unió segíti a munkavállalást, 38 százalékuk szerint a nyelvtanulást is. A fiatalok 29 százaléka gondolja úgy, hogy az EU pozitívan befolyásolja a külföldi munkavállalást, a szakképzést, valamint az ösztöndíj-lehetőségeket - olvasható a közleményben.

A fiatalok több mint 80 százaléka a közvetlen környezetében ismer valamilyen európai uniós fejlesztést. A legtöbben az iskola-felújítást, a színház- és a művelődési ház felújítását, a járda-, út- és gátépítést, a csatornázást és a parkok felújítását emelték ki. Sokan megemlítették az őket közvetlenül érintő fejlesztéseket, például a laptopok és az interaktív táblák beszerzését, az iskolai tornatermek építését, valamint a játszótérfejlesztéseket.

A kutatásból kiderül, hogy a 18 év alatti korosztály döntő többsége, 90 százaléka a televízióból szerzi értesüléseit, míg 34 százalékuk az iskolában hall az Európai Unióról, a megkérdezettek 55 százaléka az internetről is tájékozódik.

A kutatás szerint a felnőtt lakosság több mint fele leginkább az infrastrukturális fejlesztések, valamint a munkahelyteremtés területén látja az EU pozitív hatását. A felnőttek 30 százaléka gondolja úgy, hogy az EU segíti a nyelvtanulást, a szakképzést, és csak 20 százalékuk szerint járul hozzá a külföldi munkavállaláshoz.

A Mi vagyunk Európa! programot a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája indította el.
MTI 2013. augusztus 27., kedd

Kapcsolódó anyagok

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

LSD alkalmazása alkoholizmusban

Az alkoholizmus kezelésében alkalmazott LSD hatékonysága...

Tovább


Emberközelbe hozta a tudományt

Elhunyt Czeizel Endre; Falus András: halálával az orvosgenetikai ismeretterjesztés jeles személyisége távozott

Tovább


Feszítő gondok között is csöndes a gyógyszerágazat

A hamis gyógyszerek piacáról származó bevételekből pénzelik a terrorizmust, a jövedelmező üzletágban minden befektetett dollár ötszörös hasznot hoz – derült ki többek között a napi.hu gazdasági szakportál keddi, egészségügyi konferenciájának gyógyszerellátási szekciójában, ahol a gyógyszerhamisítás elleni uniós direktíva várható hatásairól, a bizonyítékokon alapuló támogatáspolitikáról, és a gyógyszerpiaci szereplők összefogásának fontosságáról is szó esett.

Tovább


Megbékítő valóság

Franz Werfel német költő és regényíró 1890. szeptember 10.-én született.

Tovább


Az EU pozitív hatásai