hirdetés

 VISSZA

A "bárhogy jó" kategória, nőknél| |
 


A kutatók régóta úgy tudják, hogy a nemzőképes nők két csoportra oszthatók: vagy szeretnének teherbe esni vagy pedig tesznek az ellen.

Egy új amerikai felmérés szerint van egy harmadik csoport is. A megkérdezett, szexuálisan aktív, 25 és 40 év közötti nők egynegyedének bárhogy megfelel, akár terhes lesz, akár nem.

A négyezer megkérdezett nő többsége, körülbelül 71 %-uk azt válaszolta, aktuálisan nem próbált meg teherbe esni, ezzel szemben 6 %-uk a megkérdezés időszakában próbálkozott ezzel.

A gyermektelen nők kicsit nagyobb valószínűséggel próbálkoztak a teherbeeséssel: 14 % próbálkozott, 60 % azt állította, hogy nem, míg 26 % a "neki bárhogy jó" kategóriába tartozott.

Julia McQuillan, a Nebraska-Lincoln University szociológiaprofesszora, a felmérés szerzője így nyilatkozott: ”Az eredmények cáfolják azt a korábbi feltételezést, mely szerint a nők vagy próbálkoznak a teherbeeséssel, vagy tesznek ez ellen”.

Ha az egészségügyi ellátásban dolgozók azt kérdezik egy nőtől, hogy aktuálisan próbálkozik-e teherbeeséssel, és a nő azt feleli, hogy nem, akkor arra következtetnek, hogy tesz a terhesség ellen.

Valójában sok nő sokkal kevésbé tudatosan dönt a terhességről. Ezért mostantól ezt a nemmel válaszoló csoportot úgy kell kezelni, mint aki valószínűleg terhes lesz, tehát készül a terhességre, így absztinenciát és megfelelő folsavpótlást kell nekik javasolnunk - olvasható a Maternal and Child Health Journal május 7-én megjelent számából.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

1.,   Báró Voltaren d' Olo mondta   2010. Május 15., Szombat 12:35:05
"Hogy mi hiányzik a cikkből? Hát éppen a lényeg!"

Kedves kollégák!

Előre bocsátom: elhiszem, hogy tényleg a fiatal nők egynegyede nem cselekszik aktívan a fogantatás iránt, sem ellene.
De ha Ön megkérdezi egy nőtől, hogy szeretne-e teherbe esni, és nemmel válaszol, annak képes lenne azt mondani, hogy akkor pedig ne igyon, és szedjen folsavat (sőt, jó, ha még passzívan sem dohányzik)?
Én, ha nő lennék, és nem teljesen buta, úgy érezném, hülyének néznek, így szó szerint. És a jövőben felé sem néznék annak az orvosnak, aki azt mondta, hogy mivel nem kifejezett szándékom a teherbeesés, valószínűleg teherbe fogok esni.

Tehát mi hiányzik a cikk végéről? Hát éppen a lényeg!

Az, hogy vajon HOGYAN közöljük a fiatal nőkkel (akiken többek között az múlik, hogy elnéptelenedik-e az ország, és kapunk-e majd nyugdíjat), hogy már mi sem bízunk abban, hogy a "nem" azt jelenti, hogy nem.
Valójában inkább azt akarjuk persze közölni, hogy ha nem alkalmaz hatásos fogamzásgátlást, akkor arra készüljön, hogy majd teherbe fog esni, mert ez a dolgok rendje...

Hogy még tovább kifacsarjam a kérdést:
- Ha nem tervez terhességet, és (pl. ezért) nem áll át "gyermekváró" életmódra, akkor beteg gyereke fog születni?
- Döntse már el, hogy akar-e gyereket, vagy nem, mert különben le kell mondania a névnapi pezsgőről is!
Ha valamiért nem tetszik neki vagy (valamelyik) partnerének a gumióvszer, tablettát kell szednie (vagy folsavat, vagy fogamzásgátlót)!

Önök ezt a feladatot HOGYAN oldanák meg?

Tisztelettel vegyes tanácstalansággal:
Báró Voltaren d'Olo

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A Lancet kényes napjai

A közlemény első szerzőjét Wakefield-et egy ügyvéd bízta meg és lefizette, hogy segítsen a vakcina gyártókat beperelni. A vizsgálat beválasztási feltételeit manipulálták és etikai normáit megsértették. Fejlődési rendellenességgel küzdő gyerekek szüleinek egy csoportját a kórházba rendelték, hogy a vakcina elleni pert megalkossák. Akkor mondta azt Deer, hogy a vizsgálat „kreált”...

Tovább


Autoimmun betegség és tüdőembólia

Tanulmány: az autoimmun betegeknél nagyobb a tüdőembólia kockázata

Tovább


Gyógyszerrel leállítható a hővédelmi válasz

Gyógyszer segíthet a test hűtésében szélütött embereknél

Tovább


A "bárhogy jó" kategória, nőknél