VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2008;18(1)


Korrekt tájékoztatás?


Korrekt tájékoztatás?
dr. Hegedűs Katalin, Rozsos Erzsébet, dr. Jakab Tibor,
| |
 
Nyolcvanéves nőbeteg, jó általános fizikai és szellemi állapotban van. Otthonában rosszul lesz, hasgörcs, puffadás, rossz közérzet jelentkezik. Mentővel az ügyeletes kórházba szállítják. Ott egyszerű görcsoldóval kezelik, állapota rosszabbodik.

Kapcsolódó anyagok

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Robotoké a jövő a szívsebészetben is

Hozzászólások:

1.,   Balogh András mondta   2009. Január 20., Kedd 14:44:12
Ez elég durva történet, de sajnos elképzelhető. Annál nehéz rosszabb lelkiállapotot elképzelni, amikor az ember megtudja , hogy rosszindulatú daganata van. Emberi érzésekkel, sorsokkal nem lehet felelőtlenül játszani. És ebben tévedni sem lehet - mentség a "főorvos" viselkedésére nehezen található. Talán nincs is.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Egymásért! Egy s más Magyarországról, 2008. január havában

Sokat töprengtem az elmúlt hetekben, mit is írjak az évindító LAM-ba. Ezt az igazán megtisztelő feladatot örömmel vállaltam el még az ősszel, mert úgy gondoltam, hogy az egészségbiztosítási reformról szóló törvény elfogadása jó apropót jelent majd a hosszú, önkéntes hallgatásomat megtörő megszólaláshoz. De akkor vajon min is vívódtam ennyit?

Tovább


Lam díj felhívás!

A LAM szerkesztősége évente pályázatot hirdet a legjobb közleményekért. Idén a pályázaton a 2008. január-2008. december között a LAM-ban megjelenő közlemények külön nevezés nélkül vesznek részt. A PÁLYÁZAT ÖT KATEGÓRIÁJA: I. EREDETI KÖZLEMÉNYEK/KLINIKAI TANULMÁNYOK A szerzők korábban még nem publikált, saját klinikai vagy klinikai jelentôségû experimentális vizsgálatokból származó adataik elemzését mutatják be, statisztikai módszerekkel alátámasztva. II. ÖSSZEFOGLALÓ KÖZLEMÉNYEK Egy aktuális téma hazai és nemzetközi irodalmának áttekintése oly módon, hogy az a saját véleményt is közvetítve a belgyógyászok és háziorvosok továbbképzését szolgálja. III. PATOLÓGUSOK ÉS KLINIKUSOK PÁRBESZÉDE A kórboncolások tanulságainak, illetve a betegekből származó anyagok vizsgálatainak bemutatása. Fontos szempont a patológus és a klinikus szakmai kooperációjának megnyilvánulása. IV. REZIDENSEK FÓRUMA A kézirat benyújtásakor még szakvizsga elôtt állók, illetve a rezidensképzésben részt vevô fiatal orvosok olyan írásai, amelyekben a szerzők saját megfigyeléseikbôl indulnak ki, illetve saját vizsgálataikból származó adatokat elemeznek az irodalmi elôzmények tükrében. Idetartoznak a rezidensek képzésérôl, helyzetérôl képet adó, esszé jellegû publicisztikák is. V. ORVOSLÁS ÉS TÁRSADALOM Az orvoslás humán társtudományai terén publikált, az orvoslás gazdasági, jogi, szociológiai, etikai, filozófiai vonatkozásaival kapcsolatos közlemények. Idetartoznak a medicina mûvészetekben való reflexióját bemutató esszék is.

Tovább