hirdetés

 VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2008;18(1)


Korrekt tájékoztatás?


Korrekt tájékoztatás?
dr. Hegedűs Katalin, Rozsos Erzsébet, dr. Jakab Tibor,
| |
 
Nyolcvanéves nőbeteg, jó általános fizikai és szellemi állapotban van. Otthonában rosszul lesz, hasgörcs, puffadás, rossz közérzet jelentkezik. Mentővel az ügyeletes kórházba szállítják. Ott egyszerű görcsoldóval kezelik, állapota rosszabbodik.

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

1.,   Balogh András mondta   2009. Január 20., Kedd 14:44:12
Ez elég durva történet, de sajnos elképzelhető. Annál nehéz rosszabb lelkiállapotot elképzelni, amikor az ember megtudja , hogy rosszindulatú daganata van. Emberi érzésekkel, sorsokkal nem lehet felelőtlenül játszani. És ebben tévedni sem lehet - mentség a "főorvos" viselkedésére nehezen található. Talán nincs is.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Szokatlan gyógymódok kislexikona A gyógyító masszázs

Az úgynevezett konvencionális vagy szuppresszív medicinának a betegek bizalmának megszerzése érdekében manapság újra kemény csatákat kell vívnia az alternatív gyógyászattal. A konvencionális orvostudomány hívei közül kevesen tudják azonban, hogy a mai tudományos orvoslás is egykor különböző terápiás irányzatok küzdelméből bontakozott ki, illetve, hogy a ma alternatívnak nevezett terápiák szinte mindegyike több évszázados történetre tekinthet vissza.

Tovább