hirdetés

 VISSZA

LAM KID - 2013;3(1)


A ParmigianoReggiano, az olaszországi, eredetvédett parmezánsajt és a csontegészség


A ParmigianoReggiano, az olaszországi, eredetvédett parmezánsajt és a csontegészség
Balla Bernadett
| |
 
A táplálék minden életkorban fontos szerepet tölt be a csontrendszer egészségének megtartásában. A megfelelő táplálkozás és mozgás a csontritkulás kialakulásának kockázatát felére csökkenti.

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Genetikai lehetőségek az oszteológiában

A LAM KID 2011/3. számában már foglalkoztunk a humángenetika elmúlt években tapasztalt nagyarányú fejlődésével és térhódításával (Kósa JP. Személyes genom - szép új világ? 2011;1(3):37-39.). A jelen írásunkban folytatjuk megkezdett gondolatmenetünket, és bemutatjuk olvasóinknak, hogy az oszteológia területén milyen óriásit változott a világ.

Tovább


A laktózintolerancia hatása a csontanyagcserére

A laktózintolerancia öröklődő betegség. Lényege a laktóz felszívódási zavara, amit a vékonybél-nyálkahártya epithelialis sejtjeinek kefeszegélyében lokalizálódó laktázenzim (α-galaktozidáz) relatív vagy abszolút hiánya okoz.

Tovább


Tél végén kritikus a lakosság D-vitaminhiánya - D-vitamin nap, február 23.

A Budapesten másodízben megrendezett D-vitamin napon a szakemberek ismét megragadták az alkalmat, hogy felhívják a szakmai és laikus közönség figyelmét a D-vitamin- hiányra, ami ma az egyik legkomolyabb népegészségügyi probléma Magyarországon.

Tovább


A D-hormon ossealis és extraossealis hatásai

A szerző irodalmi áttekintést ad a D-vitamin ossealis és extraossealis hatásairól. Ennek során részletezi a megfelelő D-vitamin- ellátottság szerepét a csontok szerkezetének és tömegének megtartása, a törések megelőzése és az antiporoticus kezelés hatékonysága szempontjából.

Tovább


A ParmigianoReggiano, az olaszországi, eredetvédett parmezánsajt és a csontegészség