hirdetés

 VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2012;22(03)


Kharón ladikján


Kharón ladikján
Nagy Zsuzsanna
| |
 
2012. február 14-én tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Kramer Imre, szerkesztőségünk egyik meghatározó személyisége. Imrét mindenki szerette. A jóindulat és a kedvesség - mint törekvés is akár - oly ritka madár manapság, kevés az olyan ember, aki a többiekhez elnézéssel, türelemmel és minden mondandóját udvariasra hangolva fordul. Olyan erény ez, mely korunk feszült viszonyai közepette mindenképpen említésre méltó.

Kulcsszavak

Nagy Zsuzsa, nekrológ, Kharón

Kapcsolódó anyagok

In memoriam Dr. Hegedűs Katalin

Személyes nekrológ Láng István akadémikusnak (1931-2016)

A barbárság kora

Hozzászólások:

1.,   Honti József mondta   2012. Április 10., Kedd 19:01:21
Meg tudom erősíteni, hogy kiváló ember volt. Olyan, ahogyan a cikkben szerepel ! Együtt dolgoztunk a Budapesti Rendőrfőkapitányságon a 70-es évek elején. Emlékét megőrizzük !

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A bázis-bólus elv alkalmazási lehetőségei 1-es típusú diabeteses serdülő kezelésében

Az 1-es típusú diabetes mellitus kezelésében a bázis-bólus elv a múlt század vége óta meghatározó az inzulinkezelés beállításában. Az inzulinpumpa-kezeléssel nyert tapasztalatok bizonyítják, hogy a helyes mennyiségben és dinamikával megválasztott bázisinzulin-kezelés teljes egészében kompenzálni tudja a máj napszakos glükóztermelési képességét, illetve az inzulinreceptorok aktivitásának napszakos változását.

Tovább


A bakteriális kontamináció és az irritábilis bél szindróma

Az irritábilis bél szindróma (IBS) az egyik leggyakoribb gastrointestinalis megbetegedés, a fejlett országok felnőtt lakosságának közel 10-15%-át érinti. Az újabb megfigyelések felvetették annak a lehetőségét, hogy a bél bakteriális flórájának zavara és a vele járó kisfokú gyulladásos állapot szerepet játszhat az irritábilis bél szindróma etiológiájában és a tünetek kialakulásában.

Tovább


A diabetes mellitus kezelésénekspeciális szempontjai időskorban

Az amerikai, 65 évesnél idősebb korosztályban az éhgyomri vércukorértéket és a HbA1c-t figyelembe véve 50% a praediabetes előfordulási gyakorisága (1). Idős betegek csoportjában a diabetes korai elhalálozással, rosszabb általános egészségi állapottal, hypertoniával, gyakran szívelégtelenséggel, vizeletincontinentiával, sérülést okozó eleséssel, tartós fájdalmakkal és stroke-kal társul.

Tovább


Az emberen végzett kutatás és szabályozásának története etikai szemszögből

Már az emberi történelem hajnalán felmerült az a gondolat, hogy egy eljárás vagy gyógyszer hatásosságát emberen próbálják ki. Főképpen arról vannak adataink, hogy mérgek hatását próbálták ki - az ókortól kezdve - elítélt bűnözőkön.

Tovább


Kharón ladikján