VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2010;20(10)


A szív-CT alkalmazásának újabb technikai lehetőségei


A szív-CT alkalmazásának újabb technikai lehetőségei
Préda István
| |
 
A II. és III. generációs multidetektoros CT-berendezések bevezetésével megoldódott a legtöbb probléma, amely a coronaria-CT elterjedésének útjában állt. A vizsgálat időtartama jelentősen rövidült, a térbeli és az időbeli felbontás a diagnosztikus képalkotás szempontjából elfogadhatóvá vált.

Kapcsolódó anyagok

Mivel érdemes kezdeni a vérnyomáscsökkentő terápiát?

Neurofiziológiai agyújraélesztés

Reflexiók a kibontakozó ökológiai krízisre az 1970-es évek művészetében

Tudományos program

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Az alkotó kéz: Hendrick Goltzius élete és művészete

Köztudott, hogy az égési sérülések rendkívül fájdalmasak, nehezen gyógyulnak, sőt, súlyosabb esetekben akár maradandó károsodást, fogyatékosságot is okozhatnak.

Tovább


Egy új DPP-IV-gátló, a saxagliptin

A saxagliptin szelektív, potens dipeptidil-peptidáz- IV- (DPP-IV-) gátló. A DPP-IV-gátlás révén csökkenti az endogén inkretin hormonok degradációját, így glükózdependens módon növeli a hasnyálmirigyszigetek inzulinelválasztását, és csökkenti a glükagon szekrécióját.

Tovább


A felnőttkori betegségek és a magzati fejlődés kapcsolata - Az anyát és a magzatot érő stresszállapotok hosszan tartó hatásai

Az anyát és a magzatot érő stresszállapotok hosszan tartó hatása megnyilvánulhat a felnőttek anyagcsere-betegségeiben. A kis súllyal születettek között felnőttkorban gyakoribb az inzulinrezisztencia, az obesitas, a hypertonia és a cardiovascularis betegségek megjelenése. A születéskor végzendő mérések alapján a későbbi életkorban megnyilvánuló eltérésekre már számítani lehetne.

Tovább


Fulvesztrantterápia kiterjedt csontáttét progressziójának megelőzésére

A jelenleg 73 éves nőbeteg távolabbi kórelőzményében pneumonia, carditis, tonsillectomia, pertussis, hepatitis, mononucleosis infectiosa, Dubin-Johnson-szindróma, valamint kombinált mitralis vitium szerepel.

Tovább


A szív-CT alkalmazásának újabb technikai lehetőségei