VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2010;20(10)


A H1N1-vakcinák immunogenicitásának nemzetközi vizsgálatai


A H1N1-vakcinák immunogenicitásának nemzetközi vizsgálatai
Császár Albert
| |
 
A XXI. század első influenza-világjárványa nagyon sok kérdést vetett fel, amelyek mind a szezonális, mind pedig a pandémiával fenyegető későbbi influenza epidemiológiájának jobb megértése szempontjából lehetnek fontosak.

Kapcsolódó anyagok

Paracelsus Magyarországon 24 igaz történet

Georg - Sotiris Bekas portréfilmje Lukácsról

Evolúciós folyamatok a mindennapokban

Leletrendezés és betegtámogatás a laborom mobilapplikációval

A praxis Achilles-sarka: a betegtájékoztatás

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Miért kihasználatlan hazánkban a szervezett lakosságszűrés?

Magyarországon - a nemzeti népegészségügyi program keretében - mára kiépült a szervezett, népegészségügyi lakosságszűrés „kínálati oldala”, amely képes lenne elvégezni - a szakterület mai állása szerint megszabott időközökben - az életkor szerint veszélyeztetettnek tekintendő lakossághányad szűrővizsgálatát.

Tovább


Beethoven betegségei

Beethoven leveleiből tehát megtudjuk, hogy a hallásának a romlása a bal fülben kezdődött. Röviddel később a nagyfrekvenciájú, azaz a magas hangok hallását mindkét fülén elvesztette. Mindehhez súlyos fülzúgás és a hangok megkülönböztetésének romlása járult. Beethoven, amikor felismerte, hogy süketsége gyógyíthatatlan

Tovább


Myeloma multiplex és diffúz nagy B-sejtes lymphoma ritka társulása

A myeloma multiplex és a diffúz nagy B-sejtes lymphoma klonális B-sejtes betegségek. A két betegség társulása az irodalmi adatok alapján ritka. A B-sejt-vonalból történő kialakulásuk felveti a közöttük lévő klonális kapcsolat lehetőségét.

Tovább


Insulinoma sikeres lokalizációja angiográfiával - Esetleírás képekben

Egy 84 éves nőbeteg esetét ismertetjük, aki eszméletvesztést okozó hypoglykaemiás epizódok miatt került ismételten kórházunkba. A hypoglykaemia alatt mért vércukor-inzulin hányados insulinomára utalt, de az elvégzett képalkotó vizsgálatok (hasi ultrahang, CT, MRI) kórjelző eltérést nem mutattak.

Tovább


A H1N1-vakcinák immunogenicitásának nemzetközi vizsgálatai