VISSZA

Immunonkológia - 2016;1(1)


Új korszakba léptünk


Új korszakba léptünk

| |
 
2016. március 11-15. között tartotta idei éves kongresszusát Münchenben az Európai Urológus Társaság (European Association of Urology, EAU). A 14 ezer résztvevővel zajló tanácskozás egyik fő témája az urológiai daganatos megbetegedések kezelésének fejlődése volt. A legfrissebb tudományos eredményekről dr. Szűcs Miklós uroonkológus klinikai főorvost, a Semmelweis Egyetem, Urológiai Klinika Uroonkológiai Centrumának vezetőjét kérdeztük.

Kapcsolódó anyagok

Paracelsus Magyarországon 24 igaz történet

Georg - Sotiris Bekas portréfilmje Lukácsról

Evolúciós folyamatok a mindennapokban

Leletrendezés és betegtámogatás a laborom mobilapplikációval

A praxis Achilles-sarka: a betegtájékoztatás

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Leletrendezés és betegtámogatás a laborom mobilapplikációval

Az elmúlt évtizedben egy orvos barátommal kutattuk és tapasztaltuk a működő, valós egészségügyi rendszert, és bármit is vizsgáltunk, bárminek is kerestük a lényegét, mindig a páciensnél kötöttünk ki. Be kellett látnunk, hogy az egészségügyben a páciens a „király”, ő az, aki valódi problémával néz szembe, ő az, aki gyógyulása érdekében mindent meg fog tenni, minden információt fel fog kutatni és minden gátló tényező ellen - joggal - fellép majd, vagy esetenként megkerüli.

Tovább


Az okos daganatok fékeinek kioldása

Általános orvosi diplomáját „summa cum laude” minősítéssel szerzi a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Belgyógyász, klinikai onkológus, klinikai farmakológus és egészségügyi szakmenedzser. Részt vesz a graduális és posztgraduális képzésben, továbbképzések rendszeres előadója. Betegszervezetek felkérésére a páciensek edukációjában is gyakorta részt vállal.

Tovább


A tüdőrák immunterápiája

Az immunellenőrzőpont-gátló vegyületek forradalmi áttörést hozhatnak a szolid tumorok kezelésében, így a tüdőrákéban is. A tüdőrák magas immunogén potenciálja összefügg a daganatban található mutációk frekvenciájával, amely a melanoma malignum után tüdőrákban a legmagasabb.

Tovább