hirdetés

 VISSZA

Kémiai kasztráció Lengyelországban| |
 


A törvény értelmében bárki, akit a bíróság bűnösnek talál 15 éven aluli kiskorú vagy közeli családtag megerőszakolásában, "arra kötelezhető, hogy a kiszabott börtönbüntetést követően vesse alá magát a nemi vágyat csökkentő gyógyszeres vagy pszichológiai terápiának".

Mielőtt a bíróság döntene a megfelelő terápiáról, figyelembe kell vennie a pszichiáterek, szexológusok és pszichológusok szakvéleményét. A törvény értelmében a kiskorú és közeli családtag terhére elkövetett nemi erőszak esetében a büntetési tételt a jelenlegi kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésről háromról tizenöt évre emelik. Az új jogszabály három évig terjedő szabadságvesztés kirovását határozza meg olyan elkövetőkre is, akik 15 éven aluliakat próbálnak elcsábítani az interneten keresztül.

Donald Tusk miniszterelnök először 2008 szeptemberében hozta fel a kémiai kasztrálás kérdését az elítélt pedofilok és vérfertőzők esetében, miután egy 45 éves férfit azért ítélt el a bíróság, mert megerőszakolta és hat évig fogva tartotta 21 éves lányát. A nő 2005-ben és 2007-ben, valószínűleg a nemi erőszak következményeként, két gyermeket szült.


Forrás: Medipress


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Vaklicites eljárás a gyógyszerártámogatásban

Gyógyszerárcsökkenést hozott a legutóbbi vaklicit

Tovább


E-egészségügy és gyógyszerészet

Bár az infokommunikáció lehetőséget adna rá, mégsem érkezik visszajelzés valamennyi páciens gyógyszeres terápiájáról, a humán klinikai vizsgálatok pedig mindössze néhány ezer beteg adata alapján igyekeznek reprezentálni a teljes populációt. Sok adat áll rendelkezésre, de ezeket nem vagy nem jól használjuk. Hogyan változtatja meg az információs technológia az egészségügyi- és a gyógyszerellátást?

Tovább


A betegeknek nyújtott segítség nagyon komplex

A molekulától a lélekig – fejlődés a pszichiátriában címmel, a Magyar Pszichiátriai Társaság által megrendezett IX. Nemzeti Kongresszuson Purebl Györgyöt, a társaság elnökét a rendezvényről kérdeztük.

Tovább


’Kész vagyok, ha kell, megyek...’

Beszélgetés egy rákbeteg, 39 éves anyával, L. Szilviával

Tovább


Kémiai kasztráció Lengyelországban