VISSZA

Hivatásunk - 2017;12(1)


Hozd magad formába!



Hozd magad formába!
Jakus-Kruchió Évi
| |
 
Közeleg a tavasz - a múlt héten úgy éreztem ezt megtámogatom azzal, hogy jó mélyre elteszem a vastag pulcsikat, ne is lássam őket decemberig! A tavasz a megújulás, a felfrissülés időszaka. Ennek igénye bennem is, bennünk is sokszor megfogalmazódik, ahogy az első tavaszi napsugarak megjelennek és lekerülnek a nagykabátok.

Kapcsolódó anyagok

Paracelsus Magyarországon 24 igaz történet

Georg - Sotiris Bekas portréfilmje Lukácsról

Evolúciós folyamatok a mindennapokban

Leletrendezés és betegtámogatás a laborom mobilapplikációval

A praxis Achilles-sarka: a betegtájékoztatás

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Mosoly és türelem - a legjobb gyógyszer!

László Ibolya lett idén a legjobb, ő az „Év Kiváló Szakdolgozója” díj nyertese. Nem gyerekkori álom, vagy szülői példa vitte a pályára, belecsöppent, mégis: soha jobb döntést nem hozhatott volna. Hisz a szeretet, a figyelem és a törődés erejében, és abban: egyetlen mosolynak is gyógyító ereje van.

Tovább


A jövő nemzedékét is motiváló, méltányos, igazságos és a munkabékét megteremtő megoldás kell

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével, dr. Balogh Zoltánnal beszélgettünk a MESZK feladatairól, az elmúlt év eredményeiről, az egészségügy és a szakdolgozók jövőjéről.

Tovább


,,Mikor beléptem a PIC-re, tudtam: hazaér keztem”

,,Ez egy egészen külön szeglete, az egészségügynek. A hely, ahol mi magunk is jobbá válunk” - így jellemezték munkájukat, munkahelyüket azok a szakápolók, akik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának koraszülött intenzív részlegén dolgoznak. Ahol olyan, sokszor embert-lelket próbáló munkát végeznek, ami szívszorító, de felemelő is egyben. Ahol egy igazi családdá lesz a kisbaba, a szülő, a szakápoló és az orvos, és ahová hosszú évek múltán is visszajár az, aki valaha megfordult az osztályon.

Tovább


Lisztérzékenység, gluténmentesség II.

A betegség főbb jellemzőiről, arról, hogy mit szabad fogyasztani és mit nem, a keresztszennyeződésekről, az ezt elkerülő ételkészítési alapokról előző lapszámunkban írtunk, jelen cikkünkben az egyes élelmiszercsoportok gluténtartalmáról kívánunk tájékoztatást adni, illetve elmondjuk, hogy miért jók és mire használhatók az álgabonák.

Tovább