VISSZA

Hivatásunk - 2017;12(1)


,,Mikor beléptem a PIC-re, tudtam: hazaér keztem”


,,Mikor beléptem a PIC-re, tudtam: hazaér keztem”
Kun J. Viktória
| |
 
,,Ez egy egészen külön szeglete, az egészségügynek. A hely, ahol mi magunk is jobbá válunk” - így jellemezték munkájukat, munkahelyüket azok a szakápolók, akik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának koraszülött intenzív részlegén dolgoznak. Ahol olyan, sokszor embert-lelket próbáló munkát végeznek, ami szívszorító, de felemelő is egyben. Ahol egy igazi családdá lesz a kisbaba, a szülő, a szakápoló és az orvos, és ahová hosszú évek múltán is visszajár az, aki valaha megfordult az osztályon.

Kulcsszavak

Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, intenzív részleg, szakápolók

Kapcsolódó anyagok

,,Mikor beléptem a PIC-re, tudtam: hazaér keztem”

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Fergeteges hangulatot hozott a harmadik farsang

Háromszáz résztvevő, elképesztő jelmezek és igazi különleges ízekkel telerakott asztalok gondoskodtak a felejthetetlen farsangi hangulatról. Idén harmadik alkalommal báloztak együtt a szakdolgozók, álltak jelmezeikkel versenybe, és nyerhettek tombolán is komoly nyereményeket.

Tovább


,,Nem ellenük, hanem értük” - átalakul a szakápolás

,,Ne kelljen diplomás ápolóknak olyan munkát végezniük, amit messze meghalad a képzettségük” - mondja prof. dr. Betlehem József miniszteri biztos. Kinevezése nyomán elindult egy jogilag is rendezett, szabályozott rendszer kidolgozása a szakdolgozók számára, amelyben tudásuknak megfelelő feladatokat végeznek, és az ehhez tartozó felelősségük is pontosan tisztázott.

Tovább


Együtt érző ápolás - gyorsabb gyógyulás

Az időskorú páciensek ápolásánál döntő szerepe lehet a személyre szabott kommunikációnak. Az a betegápoló, aki figyelembe veszi az általa gondozott idős ember egyéni adottságait, igényeit, és ezek szerint igyekszik vele személyes kapcsolatot kialakítani, könnyebben boldogul feladatai végrehajtásával, mint az a társa, aki csupán általános, minden beteg ápolásánál alkalmazott módszerekkel él.

Tovább


Lisztérzékenység, gluténmentesség II.

A betegség főbb jellemzőiről, arról, hogy mit szabad fogyasztani és mit nem, a keresztszennyeződésekről, az ezt elkerülő ételkészítési alapokról előző lapszámunkban írtunk, jelen cikkünkben az egyes élelmiszercsoportok gluténtartalmáról kívánunk tájékoztatást adni, illetve elmondjuk, hogy miért jók és mire használhatók az álgabonák.

Tovább