hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Tolsztoj bölcsessége - videointerjú Józan Péterrel


Tolsztoj bölcsessége  - videointerjú Józan Péterrel

| |
 

"A gróf úr sokáig fog élni, mert sok jót evett életében" - mondja a muzsik Tolsztoj Háború és béke című nagyregényében. Józan Péter akadémikus szerint ez a lényegi mondanivaló, melyhez képest a többi tudományos kutatás csak lábjegyzet.Megdöbbentő adat, hogy 15 évnél fiatalabbak túlnyomó többsége a szegénységi küszöb alatt él Magyarországon. Bizonyos csoportok drámai módon leszakadtak a társadalomtól, és nem tudtak profitálni az utóbbi két évtized gazdasági fejlődéséből...- mondja az akadémikus.

eLitMed.hu

Kapcsolódó anyagok:

Egyenlőtlenségekről a LAM-Klubban

Egészségi egyenlőtlenség

Kulcsszavak

epidemiológia, Marmot

Kapcsolódó anyagok

A hyperkalaemia II. rész

Mit tanulhatnak a világ országai Olaszországtól a COVID-19 pandémia kapcsán

A nem dokumentált SARS-CoV2-fertőzések nagy száma segíti a járvány gyors terjedését

A hyperkalaemia epidemiológiája I. rész

Az időskor és az alsó végtagi verőérszűkület közötti kapcsolat

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Quo vadis? Mégis, kinek az élete?

Nem értem. Nem értek egy nyilván mások számára teljesen nyilvánvaló dolgot. Egyszerűen értetlenül állok az előtt, hogy bár összegyűlt egy robusztus tudásanyag, de mégis, mintha erről senki sem akarna tudomást venni ebben az országban (sem). Mert csak a nem tudással tudom magamnak megmagyarázni a mindennapok egyes perverz történéseit.

Tovább


Peremvidéken

Ismét eltelt egy év. Egy nagyon küzdelmes év. Nemcsak számomra volt nehéz, hanem mindenki számára. Legalábbis ebben az országban, amit Magyarországnak hívnak. Küzdeni persze a legtöbb európai országban is kellett. Ámbár nagyon nem mindegy, miért és mennyiért küzd az ember. No meg, hogy milyen eredménynyel teszi ezt.

Tovább


Egészség, egyenlőtlenség, politika

Gazdasági válság idején legalább közhelyekből jól állunk. Ilyen örökbecsű gyöngyszem az is, amit az elmúlt évek során oly sokat hallhattunk: „Az egészség nem az egészségügyben keletkezik és nem is ott vész el.”

Tovább


A probléma mögé látni - videointerjú Kapócs Gáborral

Interjú Kapócs Gáborral a Marmot-jelentés kapcsán. Egy városon belül is óriásiak a különbségek, a II. kerületben a várható életkilátások olyanok, mint Belgiumban, a VIII. kerületben pedig kis túlzással, mint mondjuk Indiában.

Tovább


Tolsztoj bölcsessége - videointerjú Józan Péterrel