hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Belső Utak Találkozása - konferenciaajánló


Belső Utak Találkozása - konferenciaajánló

| |
 

Az idei Országos Transzperszonális Találkozó 2013. május 12.-én a Belvárosi Színház épületében lesz. Stanislav Grof megnyitó előadó mellett Frecska Ede, Bagdy Emőke, Andrek Andrea és a transzperszonális szemlélet további képviselőinek részvételével.A vendégelőadó, Stanislav Grof több mint ötven éve kutatja a nem-szokványos tudatállapotokat. Csehszlovákiában a prágai Pszichiátriai Kutatóintézetben a pszichedelikus kutatások vezetőjeként, az Egyesült Államokban a Marylandi Pszichiátriai Kutatóközpont kutatási részlegének vezetőjeként és a John Hopkins Egyetem Pszichiátria Tanszékének segéd professzoraként dolgozott.

Budapesti előadása során bemutatja a modern tudatkutatás eredményeit, különös tekintettel az emberi pszichikum egészséges és patológiás működésére. Részletesen ismerteti hipotézését, mely magában foglalja a perinatális és a transzperszonális tartományt is, valamint a születésből adódó traumák felnőttkori hatásainak elméletét.

Szakmai program

09.00 Érkezés, regisztráció

10.00 Gánti Bence: a találkozó megnyítása és a "A transzperszonális pszichológia helye a pszichológiában és a Grof házaspár munkásságának bemutatása" c. előadás (20')

10.20 Bagdy Emőke: Hogyan hat a spiritualitás a párkapcsolatainkra és az életünk értelmének keresésére?

10.55 Müller Péter: A spiritualitás szerepe életünkben: megoldatlan sorsfeladataink megértése (20')

11.45 Stanislav Grof: A transzperszonális pszichológia múltja, jelene és jövője (90')

14.30 Christina Grof: A pszichospirituális krízisek megértése és kezelése (60')

15.30 Orosz Katalin: Magzatból emberré válni: a születés terápiás módszerünk bemutatása (20')

16.10 Hoppál Mihály: Sámán technikák az öngyógyításban (20')

16.30 Frecska Ede: A látomások ereje és a lélek bora (20')

16.50 Daubner Béla: Jóga, meditáció és hipnózis: hogyan használjuk a módosult tudatállapotokat a pszichoterápiában? (20')

17.10 Bartha Dávid Péter: Mennyire van igény a transzerpszonálitásra? Reflexiók egy terápiás praxisból. (20')

17.30 Andrek Andrea: Hogyan hat az életünkre a méhen belüli életünk rejtett emléke? A grofi modell és a hazai magzatvizsgálatok eredményei (20')

17.50 Szünet (30')

18.20 Kerekasztal beszélgetés és kérdés-felelet a közönséggel! A színpadon
összeül Stanislav és Christina Grof, Prof.Dr. Bagdy Emőke, Dr. Hoppál
Mihály, Orosz Katalin, Dr. Daubner Béla, Dr. Frecska Ede és Gánti Bence
beszélgetni a felmerült témákról és a közönség kérdésire válaszol (70')

19.30 A találkozó vége

Az konferencia ajánlható integratív szemléletű pszichiátereknek, pszichoterapeutáknak, mentálhigiénés szakembereknek, pszichológusoknak, valamint perenniális filozófia kutatóinak.

További információ és regisztráció:
Dátum: 2013.05.12, vasárnap
Helyszín: Belvárosi Színház, 1075 Budapest Károly krt. 3/a.
Hyperlink: http://www.integralakademia.hu/grof

(x)

Kulcsszavak

konferenciaajánló, lélektan

Kapcsolódó anyagok

Képzelt diéta, valós fogyás – a placebo hatása a testsúlycsökkentésben

Ökopszichiátria

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


Belső Utak Találkozása - konferenciaajánló