TARTALOM

 VISSZA

 


Tudással a hatékony gyógyításért


<font color=#39B54A>Tudással a hatékony gyógyításért</font>

| |
 

Amikor egy páciens panaszaival az orvoshoz fordul, legtöbb esetben még fogalma sincs, milyen betegséget fognak nála diagnosztizálni, így amikor az orvos közli vele a diagnózist, érthető módon rengeteg kérdés fogalmazódik meg benne. Kíváncsi arra, hogy miért alakult ki a betegség, meddig fog tartani, milyen kezelést fognak alkalmazni nála, meddig kell szedni a gyógyszert ...stb. Az orvosok nagy részének azonban a rendelési idő rövidsége miatt nincs lehetősége minden felmerülő kérdést megválaszolni. Ennek pedig az a következménye, hogy a páciensek más forrásból próbálnak meg tájékozódni.

Manapság egyre többen kezdenek el kutatni az interneten betegségük / terápiájuk után, csatlakoznak olyan betegfórumokhoz, ahol hasonló betegségben szenvedő betegtársaikkal tudják megvitatni észrevételeiket, kérdéseiket. Az internet azonban több szempontból sem megoldás erre a problémára. Nagyon sok az ellentmondásos információ és a hasonló betegségben szenvedők se biztos, hogy jó tanácsot tudnak adni betegtársuknak, hiszen minden kezelés az adott páciensre van szabva. A sok ellentmondásos információ akár még káros is lehet a páciens terápiájára nézve, hiszen ezeket olvasva elbizonytalanodhat a kezelése hatásosságát illetően, könnyebben abbahagyja a gyógyszerszedést vagy tér át másik gyógyszerre magától.

A terápia hatékonyságának szempontjából tehát igen nagy szükség van egy ellenőrzött, szakmailag helytálló tájékoztatásra, ami segíti a pácienseket. A PraxisPlatform egy komplex megoldást nyújt erre a problémára. Az orvosnak nincsen semmi más dolga, mint egy adott betegedukációs programhoz adni betegét. A program során páciense szabadon választott formában (sms, email, hangüzenet) szabadon választott időpontban (délelőtt, délután, este) üzeneteket kap betegségéről és terápiájáról. Ezeket az üzeneteket egy orvosszakmai csapat állítja össze a gyógyszerek gyártóinak segítségével. A programok teljes tartalmát a GYEMSZI hagyja jóvá, amivel biztosítva van azok hitelessége. Mivel a tartalom összeállítása nem az orvos feladata, nemhogy nem jelent plusz terhet, még időt is spórol vele. Biztos lehet benne, hogy páciense korrekt tanácsokat kap a terápia helyes alkalmazását illetően, valamint életmód javaslatokkal is hozzásegítjük egy egészségtudatosabb élet kialakításához. Így az orvos terápiája is sikeresebb lehet, hiszen ha betege betartja az utasításait, nagyobb eséllyel szűnnek meg a tünetek, gyógyul meg a beteg.

Léptesse be betegeit a betegedukációs programokba, így nem csak időt spórol, de betegei is elégedettebbek lesznek a kezelésükkel!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)

Kapcsolódó anyagok

Veszélyeztetettek-e a magzatok a SARS-COV-2 fertőzéssel szemben?

COVID-19: Az egészségügyi laboratóriumi diagnosztika kritikus szerepe

COVID-19: Gondoljunk a citokinvihar-szindrómára és az immunszupresszióra

COVID-19: intenzív ellátást igénylő, kritikus állapotban levő betegek intenzív terápiás ellátásának lehetőségei

A szűkös egészségügyi erőforrások méltányos elosztása COVID-19 idején

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


<font color=#39B54A>Tudással a hatékony gyógyításért</font>