TARTALOM

 VISSZA

 


Neuro-ophthalmologia


Neuro-ophthalmologia

| |
 

2012. júniusában jelenik meg a NEURO-OPHTHALMOLOGIA kézikönyv legújabb változata a NOSZA Alapítvány kiadványaként, papír formátumban, 425 oldalon.

A kézikönyv alapját az eddig megjelent neuro-ophthalmologiai kiadványok (Literatura Medica kiadó, 1995, 1996; és a PressCon kiadó, 2007) időtálló fejezetei képezik, kiegészítve azokkal a legmodernebb klinikai-, diagnosztikai- és szisztémás kezelési lehetőségek ismertetésével, amik megkísérelnek teljes képet adni a központi idegrendszerben zajló látásvesztések és szemmozgászavarok valamennyi dimenziójáról.

A korábbiakhoz hasonló módon a könyv fejezeteit az ország legkülönbözőbb orvosi műhelyeiben, különféle orvosi szakterületen és a neurorehabilitáció különböző területein dolgozó, több mint 50 elméleti és gyakorlati szaktekintély írta. A könyv zárófejezeteiben a látássérültek neurorehabilitációjának legkiválóbbjai (neuropsychológus, informatikus, tiflopedagógus, stb.) foglalják össze e fontos eszköztár legfontosabb ismereteit.

A kézikönyv minden érdeklő számára átfogó képet ad a neuro-ophthalmologia világában rendelkezésre álló legfrissebb ismeretekről. Különösen nagy haszonnal forgathatják a szemorvosok mellett neurológusok, idegsebészek, traumatológusok, radiológusok, cardiovascularis és stroke szakemberek. A kiadvány orientálhatja az orvostanhallgatókat, rezidenseket és a klinikusokat is.

Az elektronikus változat, az e-book formátum a NOSZA Alapítvány honlapjáról is letölthető – ami gyors keresést és számos más elektronikus eszköz alkalmazását teszi lehetővé, de nem nyomtatható. A honlapon kommentálásra is van lehetőség. Így a könyv mindkét megjelenési formája szakmai vitaindítóként is funkcionál, lehetővé téve a gyorsan változó metodikák, kezelési lehetőségek és egyéb neuro-ophthalmologiai ismeretek frissítését és folyamatos fejlesztését.

NOSZA weboldala http://www.nosza.eu/nokonyv.phpKapcsolódó anyagok

Veszélyeztetettek-e a magzatok a SARS-COV-2 fertőzéssel szemben?

COVID-19: Az egészségügyi laboratóriumi diagnosztika kritikus szerepe

COVID-19: Gondoljunk a citokinvihar-szindrómára és az immunszupresszióra

COVID-19: intenzív ellátást igénylő, kritikus állapotban levő betegek intenzív terápiás ellátásának lehetőségei

A szűkös egészségügyi erőforrások méltányos elosztása COVID-19 idején

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


Neuro-ophthalmologia