TARTALOM

 VISSZA

 


Ingyenes beteggondozási programokat kínál a PraxisPlatform és az Alma Patikák


Ingyenes beteggondozási programokat kínál a PraxisPlatform és az Alma Patikák

| |
 

A páciensek informálása, gondozása sok időt vesz igénybe, ugyanakkor a hatékony gyógyításhoz elengedhetetlen. Ezért rendkívül fontos az orvosok és a gyógyszerészek segítése olyan eszközökkel, szolgáltatással, ami leveszi a terhet a vállukról.

A PraxisPlatform egy olyan automatizált kommunikációra épülő beteginformációs rendszer, amely célja, hogy közérthető formában és a beteg számára megfelelő csatornán keresztül osszon meg minden olyan információt a betegséggel és a kezeléssel kapcsolatban, amire nincs idő a rendelés vagy gyógyszertári találkozások alkalmával. Ezeket az információkat - a PraxisPlatform weboldala mellett - SMS-ben, email-ben vagy telefonon keresztül, személyre szabva kapja meg a páciens, általa meghatározott időpontban. A rendszer teljesen interaktív, a páciensek bármikor üzenhetnek orvosuknak vagy gyógyszerészüknek. Ezen kívül lehetőségük van rögzíteni betegségükkel kapcsolatos élettani adataikat, amelyeket orvosuk vagy gyógyszerészük folyamatosan nyomon követhet a távolból.

A PraxisPlatform tavaly őszi indulása óta 18 betegedukációs program keretében már több mint 25.000 páciensnek nyújt segítséget a gyógyulásban. A rendszer 3.400 orvos munkáját könnyíti meg a krónikus betegségben szenvedő betegek gyógyítása során. A szolgáltatás célja, hogy kiegészítse az orvosok által felírt kezelést és a gyógyszerészi gondozást, ezáltal hozzájárulva a hatékonyabb gyógyuláshoz.

A gyógyszerészi gondozást sokan nem veszik igénybe Magyarországon, hiszen az esetek nagy részében a páciens csak kiváltja a receptet és megy is tovább. Ezért a gyógyszerészi gondozást kiegészítve a hatékonyabb gyógyítás érdekében ezentúl minden Alma Patikában jelentkezhetnek a PraxisPlatform beteggondozási programjaiba a páciensek. Az Alma Gyógyszertárak célja olyan prémiumszolgáltatás bevezetése, amivel ügyfeleik egészségtudatosságát növelhetik, és tényleges segítséget nyújthatnak a gyógyulásban.

Az ALMA Gyógyszertárak Egészségmegőrző Programja az egészséges életmód iránt érdeklődők részére lett összeállítva. A program célja olyan egészségtudatos életmód kialakítása, amellyel megelőzhetőek lennének a betegségek.

Az ALMA Gyógyszertárak Diabétesz Programja a cukorbetegségben szenvedő betegeknek nyújt segítséget olyan értékes információkkal amelyek megválaszolják a betegséggel és annak kezelésével kapcsolatban felmerülő kérdéseket. A program során kiemelt figyelmet kap a cukorbetegség esetén követendő speciális diéta.

Az ALMA Gyógyszertárak Hipertónia Programjában a magas vérnyomással küzdő betegek részesülhetnek a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókban, tanácsokban. A program során kapott üzenetek megismertetik a pácienst a magas vérnyomás okaival, veszélyeivel, a betegség helyes gondozásával és az ilyenkor szükséges életmódi változtatásokkal.

Az ALMA Gyógyszertárak Lipid Programjában a magas vérzsírszinttel rendelkező betegek ismerkedhetnek meg betegségükkel és az ilyenkor szükséges életmódváltoztatás részleteivel. A program mind a magas koleszterinszinttel, mind pedig a magas trigliceridszinttel rendelkezők részére egyaránt hasznos.

Az ALMA Gyógyszertárak Metabolikus Programja a magas vérnyomással, a cukorbetegséggel, valamint a magas koleszterinszinttel vagy trigliceridszinttel küzdő, túlsúlyos betegeknek szóló betegtámogató program. Ebbe a programban olyan betegek vehetnek részt, akiknél elkezdődött ez a jellegzetesen a középkorú lakosságban kialakuló, a helytelen életmóddal összefüggő betegség-együttes.

A szeptemberben induló négy beteggondozási és egy egészségmegőrző programot bárki ingyenesen igénybe veheti.

(X)


Kapcsolódó anyagok

Veszélyeztetettek-e a magzatok a SARS-COV-2 fertőzéssel szemben?

COVID-19: Az egészségügyi laboratóriumi diagnosztika kritikus szerepe

COVID-19: Gondoljunk a citokinvihar-szindrómára és az immunszupresszióra

COVID-19: intenzív ellátást igénylő, kritikus állapotban levő betegek intenzív terápiás ellátásának lehetőségei

A szűkös egészségügyi erőforrások méltányos elosztása COVID-19 idején

Hozzászólások:

4.,   Molnár Márk Péter mondta   2012. Szeptember 16., Vasárnap 19:01:03
Tisztelt dr. Sántha Éva!

A PraxisPlatform elsősorban olyan edukációs tartalmakat biztosít a páciensek számára a gyógyszerészek és a kezelőorvosok döntése alapján, melyek támogatják az egészségük megőrzését, bizonyos betegeségeik megfelelő karbantartását, tudásuk mélyítését. Nyilván a rendszer nem tudja pótolni az orvosok és gyógyszerészek munkáját, maximum segíti, támogatja azt. Ilyen módon úgy vélem, hogy az agyonterhelt egészségügyi dolgozók számára ez egy olyan lehetőség, amivel igen kevés munkával tudják elvégezni vagy kiegészíteni azt a beteggondozási tevékenységet, ami eddig csak sok-sok energia árán volt lehetséges.

Tisztelettel:
dr. Molnár Márk Péter
3.,   Molnár Márk Péter mondta   2012. Szeptember 16., Vasárnap 18:56:47
Tisztelt Nagy Éva!

A páciensek azonosítása a PraxisPlatform rendszerében valóban TAJ-szám alapján történik, aminek legfontosabb oka az, hogy a pácienseket egy olyan egyértelmű azonosító alapján tudjuk nyilvántartani, amit az egészségügyi szakemberek a mindennapok során használnak a betegeik egyértelmű azonosítására. A PraxisPlatformon lehetőség van arra, hogy a páciens által meghatalmazott egészségügyi szakemberek egymással is kommunikáljanak a páciens minél magasabb szintű ellátása és gondozása érdekében, ehhez pedig mindenképpen szükséges egy olyan egyértelmű azonosító, ami alatt minden egészségügyi szakember ugyanazt a pácienst érti. Az adatok felhasználhatóságát illető kérdésére azt tudom mondani, hogy az igen szigorúan szabályozott. Az Ön által is említett hozzájáruló nyilatkozat hivatkozik a PraxisPlatform rendszer Adatkezelési tájékoztatójára, mely teljesen pontosan meghatározza, hogy mire lehet, és mire nem lehet használni a páciensek által megadott információkat. E szerint a dokumentum szerint igen pontosan definiált azoknak a tevékenységeknek a köre, melyekre az adatkezők az adatokat használhatják a páciensek hatékony gondozása érdekében. Ezt az adatkezelési tájékoztatót minden felhasználónk meg tudja tekinteni a gyógyszertárakban, a PraxisPlatform honlapján, és a PraxisPlatform rendszerbe belépve is.

Tisztelettel:
dr. Molnár Márk Péter
2.,   Nagy Éva mondta   2012. Szeptember 11., Kedd 16:04:44
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy miért kell ehhez megadni a TAJ számomat? Ráadásul az "Adatkezelési és hozzájáruló nyilatkozatban" amit itt is emlegetnek, semmilyen specifikus, részletes magyarázat nincs, hogy mire használják fel - több ezer ember - TAJ számát? ??
1.,   Sántha dr Éva mondta   2012. Szeptember 11., Kedd 15:28:21
A napközben mért koleszterin és triglicerid szint vajmi kevéssé informatív... További kérdés, hogyan lesz energiájuk/idejük az agyonterhelt gyógyszerészeknek erre.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


Ingyenes beteggondozási programokat kínál a PraxisPlatform és az Alma Patikák