TARTALOM

 VISSZA

 


Ideggyógyászati Szemle Open Access szabályzat| | |
 

SZABÁLYZAT az OPEN ACCES (nyílt hozzáférésű) publikációk megjelentetésről az Ideggyógyászati Szemle/Clinical Neuroscience kiadványban

Az Ideggyógyászati Szemle folyamatos fejlesztési programjának részeként 2015. január 1-től lehetőséget ad publikációk u.n „OPEN-ACCESS” (nyílt hozzáférésű) megjelentetésére.

Az Open Access megjelenés keretében a benyújtott cikkek teljes terjedelemben, szabadon elérhetően jelennek meg a www.eLitmed.hu orvosi szakportálon az Ideggyógyászati Szemle/Clinical Neuroscience felületén, mely formapályázatokhoz csatlakozó cikkek, PhD tézisekkel kapcsolatos fő közlemények, illetve nemzetközi együttműködésre számot tartó kutatások, egyéni szerzői pályafutás, kutatói, oktatói, klinikusi portfólió adatainak elérhetősége szempontjából jelent megjelenési lehetőséget a szerzők számára.

A cikkek megírásához segítséget nyújt az „Útmutató Szerzőinknek”, amely a www.eLitMed.hu oldalon elérhető.

A megjelentetés feltétele, hogy a kézirat a szerkesztőség részéről elfogadásra és lektorálásra kerüljön. Az OPEN-ACCESS közlemények tartalmi és formai elbírálása a többi közleményhez hasonló módon történik. Az Ideggyógyászati Szemle a megszokott, hiteles szakmai tartalom biztosítása érdekében kizárólag peer-reviewed (kettős vak lektorálást követően) jelentet meg tudományos tartalmakat, melyre az Open Access díj megfizetése semmilyen befolyással sincs.

A cikk elfogadását követően a Kiadó számlát állít ki a szerző (többszerzős cikk esetén a megjelölt szerző) részére, mely kiegyenlítése után bekerül a szerkesztési folyamatba (szerkesztés, korrektúra, tördelés).

Az OPEN ACCESS megjelenés egyszeri díja 160.000 Ft +áfa, melyből a hazai szerzők számára -amennyiben a díjat magánszemélyként fizetik ki- 50 %-os kedvezményt biztosítunk. Külföldi szerzők esetén díj €550, illetve $600 az ár.

Megjelenítés időtartama: az elfogadást, publikálást követően korlátlanul elérhető az eLitMed.hu orvosi szakportálon.

Az OPEN-ACCESS közlemények nem jelentenek előrehozott megjelentetést.

Az OPEN-ACCESS nem feltétele az Ideggyógyászati Szemle-ben történő publikációnak. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Berlini Deklaráció hatálya alá eső pályázatok esetében kötelező a tudományos eredmények Open Access közreadása.


Budapest, 2015. december 01.

Cserni Tímea
az Ideggyógyászati Szemle/Clinical Neuroscience
Kiadója nevében


Kulcsszavak

Ideggyógyászati Szemle, Open Access, OA, nyílt hozzáférés

Kapcsolódó anyagok

A SARS-CoV-2-re adott antitest válasz COVID-19 betegekben

Spanyol real world-vizsgálat pitvarfibrilláló betegeknél

Az apixaban és a rivaroxaban összehasonlítása a rekurráló vénás tromboembolizáció és a vérzéses események vonatkozásában VTE-ben szenvedő betegeknél

Rivaroxaban alkalmazása akut ischaemiás stroke után: a RELAXED vizsgálat

A veseműködés hatása antikoagulánsok farmakokinetikájára, hatásosságára és biztonságosságára

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Dr. Szabó György ösztöndíj

Felhívás a Hemingway Alapítvány 2015. évi Dr. Szabó György ösztöndíj jelölésére

Tovább


AZ ÉV FIATAL ARCA 2013 - MÉG 9 NAPIG NEVEZHET!

FELHÍVÁS JAVASLATTÉTELRE „AZ ÉV FIATAL EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓJA” CÍM ODAÍTÉLÉSÉRE

Tovább