TARTALOM

 VISSZA

 


Mozgásterápia az Achilles - íngyulladás gyógyításának kulcsa


Mozgásterápia az Achilles - íngyulladás gyógyításának kulcsa

| | |
 


Mozgásterápia alkalmazásával a teljes gyógyulás időbe telhet, mivel az inak gyógyulása általában meglehetősen lassú, azonban ilyen módon elkerülhetünk olyan beavatkozásokat, mint a helyi injekciós kezelés illetve a sebészi beavatkozás.

A vizsgálatban 34 beteg vett részt. Háromtól hat hónapig kizárólag mozgásterápiában részesültek. A betegek 80 százaléka teljesen meggyógyult, nem igényelt további kezelést. A többi betegnek fájdalmai vagy egyéb panaszai maradtak, de ezek minimálisak voltak. Egy beteg szorult más kezelésre.

Az Achilles-íngyulladás (Achilles tendinitis vagy tendinopathia) az egyik leggyakoribb sporttal kapcsolatos túlterheléses megbetegedés. Például futóknál minden tizedik sérülés ilyen. Az általános ajánlás szerint az Achilles-ín gyulladásának terápiája 3 hónapos mozgásterápiával kezdődik. Ennek eredménytelensége esetén más, invazívabb módszerekkel folytatódik.

Karin Gravare Silbernagel, a Göteborgi Egyetem mozgásterapeutája szerint, ez az idő kevés a teljes gyógyulás eléréséhez.

A vizsgálat vezetője, Silbernagel szerint emellett az is fontos, hogy ezalatt a relatíve hosszabb idő alatt a napi aktivitásukat sem kell korlátozniuk. A hathónapos kezelés nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden egyes alkalom mozgásterapeuta irányítását igényli. A betegek megtanulhatják a gyakorlatokat és ezeket otthon is végezhetik önállóan.

Sok beteg elkezd „félni” a mozgástól, illetve a fájdalomtól és az ínszakadástól. Silbernagel szerint ez is aláhúzza annak a fontosságát, hogy a beteggel megértessük, gyógyulásának kulcsa a mozgásterápia.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó anyagok: A sebezhető pontKapcsolódó anyagok

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Hozzászólások:

1.,   Gregus Lázár mondta   2013. November 04., Hétfő 12:39:25
Tisztelt Elitmed, Nekem az achilles ínammal vannak komoly problémáim. 2 éve kezdődött az első szakadásom, amit megműtöttek, majd idén egy részleges szakadás, persze ez mind ugyanazon a lábammal történt.
Szerettem volna erősíteni az achilles ínam, ezért a részleges szakadásom óta rendszeresen gyógytornára járok, ami mellett az orvosom tanácsára elkezdtem szedni a tendoactive készítményt amit már másfél hónapja szedek. Csak megerősíteni tudom, hogy mozgásterápia igen sokat segített és az utóbbi 1 hónapban jóval kevesebbet szenvedek a fájdalomtól is.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Az innovatív gyógyszergyártók üdvözlik az új terápiák társadalombiztosítási befogadását

Több terápiás területen összesen 26 új gyógyszerkészítmény, illetve indikáció támogatásba történő befogadásáról határozott az egészségügyi kormányzat – jelentette be pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli a Kormány döntését, és bízik benne, hogy a döntések és befogadások üteme a jövőben tovább gyorsul, és a készítmények az eljárások lebonyolítását követően minél hamarabb eljutnak a betegekhez.

Tovább


Tudatos jelenlét a 21.században - elméletben és gyakorlatban

A Magyar Pszichiátriai Társaság 2020. évi Vándorgyűlésének előzetes workshopjaként akkreditált képzés, mely a konferencián való részvételtől függetlenül minden érdeklődő számára nyitott.

Tovább


Kincses Gyula: Pezsgő kamarai életet szeretnénk

A Magyar Orvosi Kamara (MOK), és azon keresztül az egészségügy megújítását tűzték ki célul az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport résztvevőiből az ez év elején szerveződött Újratervezés tagjai, amelynek jelöltjei nyertek november utolsó napján a hivatásrend tisztújító küldöttgyűlésén. A kamara elnökévé Kincses Gyulát választották 202 szavazattal 120 ellenében.

Tovább


Taroltak a digitális megoldások az idei Nekem Szól! Egészségértés pályázaton

2019-ben negyedik alkalommal adta át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat. A verseny résztvevőit Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, a pályázat fővédnöke köszöntötte. A fődíjat idén az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány digitális egészségügyi naptárának ítélte a zsűri, amely a női egészséggel kapcsolatban nyújt támogatást, így hatékonyan segít a családtervezésben, valamint a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében.

Tovább


Mozgásterápia az Achilles - íngyulladás gyógyításának kulcsa