TARTALOM

 VISSZA

 


Devecser nem tud ünnepelni…


Devecser nem tud ünnepelni…
dr. Keresztes Miklós
| |
 

Látják gépkocsim szélvédőjén az orvosi táblát is és továbbengednek. Az utcák mindenütt vizesek, pedig szép napos idő van. Locsoló autók portalanítják őket. A városközpontban, az egészségházban vékonydongájú, fáradt kolléga jöttömre el akarja oltani cigarettáját. Az ANTSZ helységében nagy a forgalom. Itt ma is hétköznap van…


(fotók: Keresztes Miklós)
Devecser alsóbb részeit öntötte el a gyilkos iszap. A látványt még a TV sem tudná visszaadni.
Két portára merészkedek be: Győri néniék még a „szerencsésebbek”közé tartoznak. Csak a pincéjüket és a fáskamrát tette tönkre az ár. Kis vödrébe merít a vörös léből, majd lassan megindul vele az utcán úgy 50 métere lévő lefolyóhoz. Sziszifuszi munka…A férje meg betegen fekszik a házban.Sokkal rosszabbul jártak Scholczék. Nekik mindenük odaveszett. A fiatalasszony az udvaron álldogál a romok között. Őrzi a semmit. Nézem az iszappal borított kutyaólt. Az asszony elpityeredik. A nyolcéves fekete labrador kutyájuk is elpusztult.
Az utcákon gipszet talicskázó fehérruhás kármentesítők, hatalmas teherautók, munkagépek.
Egy kis dombon autójából egy férfi száll ki. Látom, nem idevalósi. A földről felszed egy eldobott papírpoharat, majd megindul az iszappal borított bokrok felé. Az asszonynak viszek haza egy keveset – mondja -, lássa otthon,hogy miről van szó..


dr.Keresztes Miklós


Kapcsolódó anyag:

Vörösiszap a kórházban

Kulcsszavak

vörös iszap

Kapcsolódó anyagok

Devecser nem tud ünnepelni…

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Az elmegyógyintézet csak ürügy - Horváth Csaba rendező a Száll a kakukk fészkére című előadásról

A székesfehérvári Vörösmarty Színház az egyik legizgalmasabb vidéki színház mostanában. Kiváló társulata magas művészi igényű, markáns, merész rendezésű, mégis széles közönség számára befogadható előadásokat játszik, számos műfajban. 2016 tavaszán mutatták be a Száll a kakukk fészkére című produkciót. Az előadás rendezőjével, Horváth Csabával beszélgettünk.

Tovább


A transzgenerációs tünetekről - interjú Olga Szuligával

Néha elég csak annyi, hogy megkérdezzük, hogy az ön szülei életében mi volt akkor, amikor olyan idősek voltak, mint amilyen idős volt ön, amikor a tünetei megjelentek. Persze a kliens nem mindig tud tünetekről. Életeseményekről, furcsaságokról, viselkedésről, ismétlődő eseményekről, főleg érzésekről érdemes kérdezni.

Tovább


Őrségváltás a LAM-nál

Prof.Dr.Kiss Istvánt és Dr.Kapócs Gábort főszerkesztőket kérdeztük a 25 éves Lege Artis Medicinae (LAM) folyóirat jövőjéről.

Tovább


A hitvilág és a fogyasztás – videointerjú Antal Z. Lászlóval

Antal Z. László akadémikust a SZVT-n tartott előadását követően az emberi hitvilág és a fogyasztási mintázatok összefüggéséről kérdeztük. A kutató meglátása szerint a fogyasztói társadalom az emberkép és a hitvilág, a halálon túli történésekről alkotott kép erőteljesen összefügg.

Tovább


Devecser nem tud ünnepelni…