hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Alvás éve Magyarországon - a Magyar Tudományos Akadémián


Alvás éve Magyarországon -  a Magyar Tudományos Akadémián

| |
 

A World Sleep Day nemzetközi esemény, több mint hatvan országot érintő program, minden esztendőben a tavaszi napéjegyenlőséghez kapcsolódóan .kerül megrendezésre.

Orvosok, kutatók, gyógyítók, civil szervezetek és alvásipari képviselők fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség, megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk. Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség szervezésében, a World Association of Sleep Medicine és a World Sleep Society partnerségével kerül sor a rendezvényre. Az eseményt dr. Horváth Ildikó, egészségügyi államtitkár nyitja meg.


Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia
Időpont: 2020. március 12. 10 – 13 óráig.

Kulcsszavak

alvás éve, insomnia, konferencia, alvásgyógyászat , alváskultúra

Kapcsolódó anyagok

Harcoljunk együtt a CoVID-19 ellen! CoVID-19 live discussion webcast series

- Könnyek a tudományos kongresszuson - Telt ház a kamara második tudományos napján

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtetető konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpont, az ELI-ALPS-ot a jövőben működtető nemzetközi konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet Brüsszelben - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Tovább


Hogyan viszonyulunk a mentális betegekhez?

Online lakossági kérdőív készült a mentális betegekkel kapcsolatos attitűdök vizsgálatához. A Simon Lajos egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta által vezetett kutatócsoport a mentális zavarral élőket érintő stigmatizáció felmérésére és a hazai antistigma programok hatásvizsgálatára vállalkozott. A cél a hatékony nemzeti antistigma program kidolgozása.

Tovább


COVID-19 pandémia testi és mentális jóllétre tett hatásai - nemzetközi felmérés

The Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times (COH-FIT) egy nagy nemzetközi felmérést végző projekt, amely a koronavírus pandémia (COVID-19) által érintett országok egész lakosságára irányul. A projektben majdnem 200 kutató vesz részt több mint 35 országban, több nemzeti és nemzetközi szakmai szervezet hozzájárulásával. A COH-FIT projekt célja a kockázati és a védelmet nyújtó tényezők azonosítása, amelyek tájékoztatást nyújtanak a COVID-19 pándémiát megelőző és beavatkozó programok számára, illetve a jövőben előforduló más pándémiák számára.

Tovább