hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Taroltak a digitális megoldások az idei Nekem Szól! Egészségértés pályázaton| |
 

Családtervezést is segítő applikáció nyerte a fődíjat, a közönségdíjat a népszerű videoblogger kapta

2019-ben negyedik alkalommal adta át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat. A verseny résztvevőit Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, a pályázat fővédnöke köszöntötte. A fődíjat idén az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány digitális egészségügyi naptárának ítélte a zsűri, amely a női egészséggel kapcsolatban nyújt támogatást, így hatékonyan segít a családtervezésben, valamint a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatot azzal a céllal, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az idei pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

„A sok esetben lehangoló hazai egészségügyi mutatók és az ellátórendszer hatékonyságának javításához az egészségértés fejlesztésén vezet az út: aki jobban eligazodik az információk sokaságában, megérti az életmódja és egészségi állapota közötti fontos összefüggéseket, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött évre számíthat. Ez nemcsak az egyén szintjén fontos, hanem értéket teremt az egészségügy összes szereplője és a társadalom egésze számára. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete éppen ezért állt az egészségértést fejlesztő és népszerűsítő programok élére, négy évvel ezelőtt útjára indítva az azóta is töretlen sikernek örvendő NEKEM SZÓL programsorozatot. Örömteli, hogy a Nekem Szól! Egészségértés pályázaton idén is sok színvonalas kampánnyal találkoztunk” – mondta el a pályázat eredményeinek értékelése kapcsán Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Dr. Ficzere Andrea, a zsűri tagja kiemelte: „A 2019-es pályázatok kapcsán szembetűnő volt a digitális megoldások térhódítása: a prevenciót támogató telefonos applikációktól kezdve hiánypótló online orvos-beteg kommunikációs eszközökön keresztül közérthető, széles rétegeket elérő közösségi média kampányokig bezárólag rengeteg újító megoldással találkoztunk.”

Az idei Nekem Szól Egészségértés pályázat során kategóriánként az első három helyezettet díjazta a szakmai zsűri. A Társadalmi szervezetek kategóriát és a pályázat fődíját az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány digitális egészségügyi naptára nyerte. A mobiltelefonos alkalmazás olyan menstruációs és termékenységi naptár, amely figyel az egészségre: segít a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében, valamint a termékeny időszakok és a várandósság nyomon követésével hasznos társ a családtervezésben.

AIPM

A pályázatok értékelésekor az Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriát kettébontotta a zsűri. Az Egészségügyi intézmények kategóriában az Országos Mentőszolgálat Életmentő applikációja diadalmaskodott, míg az Egészségügyi szakemberek kategória győztese Dr. Kelemen Csaba méhnyakrákszűrés leletértelmező programja lett. Az Egészségipar kategória első helyét az Essity Hungária Kft. szerezte meg Cseppnyi Önbizalom betegedukációs programjával.

A Média kategória győztese a Zállatorvos népszerű vlogger pályázata volt, mely a Közönségdíjat is kiemelkedő szavazataránnyal nyerte. A Nekem Szól! Egészségértés pályázat idei újdonsága volt, hogy a zsűri által a legjobbak közé válogatott projektekre a közönség is szavazhatott. A pályázatokra közel 6000 szavazat érkezett.

A Társadalmi szervezetek, az Egészségügyi intézmények és szakemberek, valamint a Média kategóriák minden győztese bruttó 200.000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100.000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50.000 forintos pénzdíjban részesültek, míg az Egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjban nem részesülnek. A közönségdíj nyertese bruttó 200.000 forint pénzdíjban részesült.

Az idei Nekem Szól! Egészségértés pályázat zsűrijében Dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, egyben az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a betegfokusz.blog.hu alapítója, továbbá Dr. Horváth-Sziklai Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetője és Matics Kata kétszeres Nekem Szól! győztes, az Egészségkommandó és az Intima.hu alapítója értékelte a pályaműveket.


A Nekem Szól! Egészségértés Díj 2019 nyertesei:
Társadalmi szervezetek kategória:
I. helyezett és fődíj: „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány – Lucy, menstruációs és termékenységi naptár, ami figyel az egészségedre is
II. helyezett: Mellrákinfó Egyesület – Elég férfi vagy a rózsaszínhez?
III. helyezett: Babagenetika Egyesület – Emberi szemmel színesen - interaktív kiállítás


Egészségügyi intézmények kategória:
I. helyezett: Országos Mentőszolgálat – Életmentő applikáció
II. helyezett: Végtagmentő Applikáció – Diabétesz és érbetegséges szövődményeiből kialakult állapotok javítása, amputációk megelőzése
III. helyezett: Semmelweis Egyetem Városmajori Klinika és a SZÍV SN országos betegegyesület – Középpontban a pitvarfibrilláció!

Egészségügyi szakemberek kategória:
I. helyezett: Dr. Kelemen Csaba - A méhnyakrák szűrés lelet értelmezése
II. helyezett: Dr. Kőnig Róbert– Kőnig doki – érthető, hiteles, egészségügyi, közösségi kommunikáció
III. helyezett: Baji Anikó Katalin – AKUT szakasz - C vágány - A híd túloldala

Média és Kommunikációs Ipar:
I. helyezett és Közönségdíj: Dr. Simanovszky Zoltán – Zállatorvos edukációs YouTube csatorna
II. helyezett: Császárvonal Projekt– Mindent a császármetszésről, A-Z-ig
III. helyezett: Splendidea Communications Kft. - FLOW PR – HPV - Rendhagyó szülői értekezlet

Egészségipar kategória:
I. helyezett: Essity Hungária Kft. – Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program
II. helyezett: Servier Hungária Kft. – Együtt dobban
III. helyezett: Janssen-Cilag Kft. – Szkizofrénia: tartós védelem, teljes élet

(x)


Kulcsszavak

az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, egészségértés, gyógyszeripar, laikus kommunikáció

Kapcsolódó anyagok

A szakdolgozók az egészségértés fejlesztéséért. - Díjazták a kamara kampányfilmjét

Speciális ellátóhelyekre van szükség

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtetető konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet

Benyújtották a szegedi lézeres kutatóközpont, az ELI-ALPS-ot a jövőben működtető nemzetközi konzorcium létrehozásáról szóló kérelmet Brüsszelben - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Tovább


Hogyan viszonyulunk a mentális betegekhez?

Online lakossági kérdőív készült a mentális betegekkel kapcsolatos attitűdök vizsgálatához. A Simon Lajos egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta által vezetett kutatócsoport a mentális zavarral élőket érintő stigmatizáció felmérésére és a hazai antistigma programok hatásvizsgálatára vállalkozott. A cél a hatékony nemzeti antistigma program kidolgozása.

Tovább


COVID-19 pandémia testi és mentális jóllétre tett hatásai - nemzetközi felmérés

The Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times (COH-FIT) egy nagy nemzetközi felmérést végző projekt, amely a koronavírus pandémia (COVID-19) által érintett országok egész lakosságára irányul. A projektben majdnem 200 kutató vesz részt több mint 35 országban, több nemzeti és nemzetközi szakmai szervezet hozzájárulásával. A COH-FIT projekt célja a kockázati és a védelmet nyújtó tényezők azonosítása, amelyek tájékoztatást nyújtanak a COVID-19 pándémiát megelőző és beavatkozó programok számára, illetve a jövőben előforduló más pándémiák számára.

Tovább