TARTALOM

 VISSZA

 


Szűrés a patikában| |
 

Dr. Mikola Bálintot a patikák és a gyógyszerészek gyógyszerterápia-menedzsmentbe történő mélyebb bevonásának lehetőségéről, illetve a gyógyszertárak az alapellátásában elfoglalt szerepének megerősítéséről kérdeztük.A gondozási program alapjául szolgáló infokummunikációs rendszer magyar fejlesztésű világújdonság, és túl a prevencióban említett alkalmazásán lehetőséget nyújt az ellátórendszerben bárhol keletkezett betegadatok adatvédelmi szempontból egyedülállóan biztonságos áramoltatására, cseréjére, beleértve magát a beteget, vagy egészséges állampolgárt is mint az adat tulajdonosát. Ebből kifolyólag nemcsak a prevenciós programok, hanem telemedicinális, távdiagnosztikai, és távkonzultációs, sőt beteggondozási, -irányítási és életútmenedzselő programok alapjául is alkalmazható.


eLitMed.hu

Kapcsolódó anyagok

Újra itt a nyár!

Alattomos betegség a Lyme-kór

A munka fáradalmait a festés oldja

Ezt fél gőzzel nem lehet csinálni!

Egy film rólunk, értünk

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Richter Témapályázat 2020 – Pályázati felhívás

A Richter Gedeon Nyrt. kétfordulós pályázati felhívást tesz közzé, már megkezdett és korai eredményeket is felmutatni képes tudományos kutatási tevékenységek támogatására. A pályázat első körben nyílt jellegű, míg a második fordulóban meghívásos és pénzdíjazott.

Tovább


Koronavírus: az innovatív gyógyszergyártók európai közössége egyesült erővel csatlakozik a küzdelemhez

Az új koronavírus-járvány népegészségügyi és humanitárius jelentőségét figyelembe véve globális fellépést kíván mind a járványban már érintettek kezelése, a járvány megfékezése, és nem utolsósorban a jövőbeni járványok megelőzését tekintve. Ebben az erőfeszítésben aktív szereplőként kíván részt venni az innovatív gyógyszergyártók európai közössége.

Tovább


Elhunyt Bartha Jenő dr.

Dr. Bartha Jenő nyugalmazott egyetemi docens (SE Élettani Intézet) 2020.január 6.-án, életének 84. évében elhunyt.

Tovább


Az innovatív gyógyszergyártók üdvözlik az új terápiák társadalombiztosítási befogadását

Több terápiás területen összesen 26 új gyógyszerkészítmény, illetve indikáció támogatásba történő befogadásáról határozott az egészségügyi kormányzat – jelentette be pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli a Kormány döntését, és bízik benne, hogy a döntések és befogadások üteme a jövőben tovább gyorsul, és a készítmények az eljárások lebonyolítását követően minél hamarabb eljutnak a betegekhez.

Tovább


Szűrés a patikában