hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Szűrés a patikában| |
 

Dr. Mikola Bálintot a patikák és a gyógyszerészek gyógyszerterápia-menedzsmentbe történő mélyebb bevonásának lehetőségéről, illetve a gyógyszertárak az alapellátásában elfoglalt szerepének megerősítéséről kérdeztük.A gondozási program alapjául szolgáló infokummunikációs rendszer magyar fejlesztésű világújdonság, és túl a prevencióban említett alkalmazásán lehetőséget nyújt az ellátórendszerben bárhol keletkezett betegadatok adatvédelmi szempontból egyedülállóan biztonságos áramoltatására, cseréjére, beleértve magát a beteget, vagy egészséges állampolgárt is mint az adat tulajdonosát. Ebből kifolyólag nemcsak a prevenciós programok, hanem telemedicinális, távdiagnosztikai, és távkonzultációs, sőt beteggondozási, -irányítási és életútmenedzselő programok alapjául is alkalmazható.


eLitMed.hu

Kapcsolódó anyagok

Akkreditált továbbképzés

Igaz-e a „bölcsek próféciája”, hogy a szisztolés vérnyomás célértéke hamarosan 130 Hgmm-nél kevesebb lesz? - Kommentár a Magyar Hypertonia Társaság 11. szakmai irányelvéhez

Ambuláns vérnyomás-monitorozás

Vesebeteg-diéta és a beteg-együttműködés kérdése

Az olmesartan: egy angiotenzinkonvertálóenzim-gátló hatással rendelkező angiotenzin-II-receptor-blokkoló

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Az előre jelzettnél lényegesen gyorsabban melegszik Európa

Az előre jelzettnél gyorsabban melegszik Európa, ahol a klímaváltozás növeli a szélsőségesen meleg és csökkenti a szélsőségesen hideg napok számát - írták a Zürichi Műszaki Egyetem kutatói az amerikai geofizikai társság folyóiratában, a Geophysical Research Lettersben megjelent tanulmányukban.

Tovább


Jelentősen romlott a Csendes-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota

A roncsot a sókorrózió és a fémevő baktériumok is pusztítják. Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

Tovább


Egészségügyi egyetemi szóvivői és kommunikációs képzés indul szeptembertől

A Soproni Egyetem egészségügyi szóvivő és kommunikációs tanácsadó szakot hirdet 2019. szeptemberétől. A szóvivőképzés két féléves, Budapesti helyszínű, teljes értékű egyetemi diplomát ad a sikeres elvégzést és államvizsgát követően. 

Tovább


53 százalékkal csökkentek az erdőben élő gerincesek populációi 50 év alatt

Több mint felére csökkenetek az erdőben élő gerinces állatok populációi az elmúlt 50 év alatt az erdők biodiverzitásáról a Természetvédelmi Világalap (WWF)vezetésével készült első globális állapotfelmérés szerint.

Tovább


Szűrés a patikában