TARTALOM

 VISSZA

 


Programajánló: Vivant - Finisszázs


Programajánló: Vivant - Finisszázs

| |
 

Kőszeghy Flóra tárlatvezetéssel egybekötött finisszázst tart 2016. június 10-én 19.00-tól a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) kiállítótermében.

Helyszín: MÉSZ-kiállítóterem, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2

Időpont: 2016. június 10. 19.00

A festő tárgyrészleteket tartalmazó nagy méretű festményei mellett az eredeti tárgyak is megtekinthetőek. Ezzel egyfajta négyszereplős dialógust kezdeményez a néző, a tárgy, a festmény és a festő között. A léptékvesztés érzete mellett a részletre, a pillanatra való rácsodálkozás is indokolja a sajátos komponálatlanságot. A festő az elevennel jellemzi műveit.

De az elevent, mint elméleti értelmezési lehetőséget használja. Az eleven a befogadó, mint aktív szemlélő, ezáltal az eleven a festményeken a megteremtő személyen keresztül működő folyamatként jelenik meg. Így részben elveszti létjogosultságát a befogadó-tárgy felosztás is és a folyamatos értelmező alkotás került kulcsszerepbe. A költőien eleven, mint alkotói reflexiók által megelevenedő pillanatok megtalálása majd ezek alkotásokon keresztül történő megélése.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1717273665200358/

Kulcsszavak

festészet, léptékvesztés, kortárs, MÉSZ

Kapcsolódó anyagok

Húshorizontok dicsfényben

A fürdőszoba rejtélye, avagy a legfestőibb festő kitárulkozása

Irodalmi preparátum

Programajánló: Vivant - Finisszázs

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Programajánló: Bartók, Jazz, Kékszakállú herceg vára

A Blaubart (Kékszakáll) egy svájci klasszikus-jazz trió, melynek vezércsillaga Bartók zenéje. Amikor ebben a formációban elkezdtek zenélni és felmerült az igény, hogy a saját kompozíciók és az improvizálás mellett klasszikust is játszanak...

Tovább


Shakespeare Fesztivál 2016 Gyula

2005 óta rendezik meg július elején a tíznapos Shakespeare Fesztivált, amellyel a Gyulai Várszínház kilépett a nemzetközi fesztiválok közé. A fesztivál hírnevét többek között az is bizonyítja, hogy világhírű rendezők hozzák el előadásaikat és neves színházak jelentkeznek, hogy produkciójukat bemutassák Gyulán.

Tovább


Hirano Keiicsiró Budapesten

Szeptember 25-én pénteken 17:30-kor a Nemzetek Házában (Bp. VI. Bajza u. 54. földszint) előadást tart Hirano Keiicsiró, Akutagava-díjas japán író.

Tovább


Válogatott - kiállításmeghívó

Vári Zsófia Válogatott című kiállítása 2015.július 23.-tól lesz megtekinthető a Brody Studios galériában.

Tovább