TARTALOM

 VISSZA

 


Konferenciaajánló: Egészséges élet és jóllét mindenkinek - Ökopódium


Konferenciaajánló: Egészséges élet és jóllét mindenkinek - Ökopódium

| |
 

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlesztési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Ötödik alkalommal az egészséges élet és jóllét magyarországi helyzetét vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

ENSZ-SDG.3. cél: Jó egészség, az egészséges élet biztosítása és jólét megteremtése minden korosztályban élő minden egyes ember számára.

Időpont: 2019. március 12. 17:30 - 2019. március 12. 20:50

Cím: MagNet Közösségi Ház (Budapest, VI. ker. Andrássy út 98.)

Program

17:30 - 17:50 Fülöp Sándor: Az ENSZ 2030-ig terjedő fenntarthatósági célkitűzései (SDG) rendszere és a 3. cél helye a rendszerben
17 :50 - 18:10 Prof. Balázs Péter: Az egészségügy közfinanszírozásának problémái és a megoldás lehetősége
18:10 - 18:30 Kapócs Gábor: az SDG-3.2 célok körében: az egészségügy intézményrendszere, társadalombiztosítás; egészségügyi képzés, munkaerőhelyzet
18:30 - 18:50 kérdések, észrevételek a hallgatóság és a többi előadó részéről

19:10 - 19:30 Prof. Sándor János: A szegénység, alacsony társadalmi-gazdasági státusz hatása az egészségre Magyarországon
19:30 - 19:50 Brys Zoltán: Az alkoholbetegség és a dohányzás a fenntartható fejlődés tükrében
19:50 - 20:10 Szigeti Tamás: Környezeti eredetű betegségteher csökkentése az SDG-k tükrében
20:10 - 20:30 kérdések, észrevételek a hallgatóság és a többi előadó részéről

20:30 - 20:50 Lengyel Szilvia: Reflexiók – egy zöld párt egészségügyi programjának lehetséges elemei

A Green European Foundation (Zöld Európai Alapítvány) rendezvénye az Ökopolisz Alapítvány támogatásával és az Európai Parlament pénzügyi hozzájárulásával.

Jelentkezés: http://okopoliszalapitvany.hu/hu/esemenyek/egeszseges-elet-es-jollet-mindenkinek-okopodium-budapest

Forrás: Ökopolisz Alapítvány
eLitMed.hu
2019.március 05.

Kulcsszavak

konferencia, egészségpolitika, SDG, fenntartható fejlődés

Kapcsolódó anyagok

Ebadta lehetőségek: kutyás terápiák az egészségügyben műhelykonferencia

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

A gyógyszerbefogadási rendszer akadályainak lebontását szorgalmazzák az innovatív gyógyszergyártók

Amíg a környező, V4-es országokban átlagosan félévente születik döntés az új gyógyszerek befogadásáról, addig a magyar betegeknek átlagosan 635 napot kell erre várniuk, de előfordult, hogy 1038 napig tartott a folyamat. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerint a bürokratikus akadályok lebontására és megfelelő állami források biztosítására lenne szükség, ami magyar betegek ezreinek gyógyulásához, életminőségének javításához járulna hozzá.

Tovább


Testi-lelki megújulást hoz a tavasz, a K&H gyógyvarázs mesedoktorok újra gyógyítanak

Az influenzajárvány miatt január közepétől a kórházak nagyrésze látogatási tilalmat rendelt el. A tél után lassan a járványnak is búcsút inthetünk, így egyre több kórház nyithatja meg újra kapuit a látogatók és a mesedoktorok előtt. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban regisztrált közel 60 000 önkéntest most 42 intézmény kisbetegei várják, hogy a mesék varázserejével mielőbb meggyógyulhassanak. A hosszú tél után a testünk és lelkünk is nagyobb figyelmet igényel, így a K&H gyógyvarázs szervezői összegyűjtötték, hogyan támogathatjuk gyermekünk egészségét.

Tovább


Programajánló: Holnaplányok, orvosok

Borgos Anna (MTA) Holnaplányok című kiváló kötete az első magyar női pszichoanalitikusok pályáját mutatja be, köztük több orvosét is. A kötetben bemutatott orvosokról, illetve a társadalmi és politikaitörténeti háttérről Magyar László András orvostörténész és a szerző beszélget.

Tovább


Bejelentették a Richter Anna díj győzteseit

A Richter Anna Díj március 8-án megrendezett díjátadó rendezvényén jelentették be azt az öt nyertes csapatot, amelyek összesen 20 millió forint támogatást kaptak innovatív projektjeik megvalósítására.

Tovább