TARTALOM

 VISSZA

 


Fontos végigaludni az éjszakát


Fontos végigaludni az éjszakát

| | |
 


A kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez. Nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik - ismerteti egy új tanulmány.

Minden szervezetben működik egy belső óra, amely meghatározza, hogy korán vagy későn fekvő típusok vagyunk-e – számolnak be a Surrey Alváskutató Központ munkatársai. A későn fekvők általában extrovertált típusok, ugyanakkor szokásuk komoly hátrányt jelenthet számukra a hivatásuk terén, hiszen általában fontos, hogy az ember reggel friss legyen és a munkájára összpontosítson.

Bár a kutatók szerint génjeink határozzák meg, milyen típusú alvók vagyunk, azért létezik néhány mód, amivel elérhető, hogy korábban lefeküdjünk. A legfontosabb, hogy ellenőriztessük, nincs-e valamilyen egészségügyi oka annak, hogy nem tudunk időben elaludni, és ha kiderül valami ezzel kapcsolatban, azt kezeltessük.

Noha számos műszer és orvosság létezik az álmatlanság leküzdésére, a kutatók inkább olyan természetes módszereket javasolnak, mint például az ébresztőóra korábbi időpontra történő beállítása vagy azon helyzetek elkerülése, amelyek túlságosan kimerültté tesznek, illetve felborítják a szokásos alvásritmusunkat.

Forrás: MedipressKapcsolódó anyagok: Nyolc óra alvás a szellemi frissességértZeneterápia az alvászavarokbanKapcsolódó anyagok

A vezetők utánpótlásával kapcsolatos felkészültség - felmérés a kanadai intézeti gyógyszertárak dolgozói körében

Akkreditált továbbképzés

Az MHT küldöttsége is részt vett a Szlovák Hypertonia Társaság 2019. évi kongresszusán

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

Feltárják a waterlooi csatamező tábori kórházát, amelyet az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban.

Tovább


Magyar neurobiológus is részt vett a NASA legújabb expedíciójában

Ari Csilla neurobiológus is részt vett a NASA legújabb, sorrendben 23. NEEMO expedíciójában.

Tovább


Közel 600 növényfaj halt ki

Több millió egyéb faj fennmaradása múlik a növények túlélésén, köztük az emberé is. Ezért fontos annak ismerete, hogy mely növényeket, mely területekről veszítjük el, az ilyen információk segítik a fajmegőrző programok munkáját...

Tovább


A dunai limes helyszíneivel foglalkozó kutatóközpontot adtak át Pécsett

A Római Birodalom egykori határvonala, a dunai limes lelőhelyeivel foglalkozó kutatóközpontot adtak át kedden a baranyai megyeszékhelyen - közölte az MTI-vel a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Tovább


Fontos végigaludni az éjszakát