hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Fontos végigaludni az éjszakát


Fontos végigaludni az éjszakát

| | |
 


A kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez. Nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik - ismerteti egy új tanulmány.

Minden szervezetben működik egy belső óra, amely meghatározza, hogy korán vagy későn fekvő típusok vagyunk-e – számolnak be a Surrey Alváskutató Központ munkatársai. A későn fekvők általában extrovertált típusok, ugyanakkor szokásuk komoly hátrányt jelenthet számukra a hivatásuk terén, hiszen általában fontos, hogy az ember reggel friss legyen és a munkájára összpontosítson.

Bár a kutatók szerint génjeink határozzák meg, milyen típusú alvók vagyunk, azért létezik néhány mód, amivel elérhető, hogy korábban lefeküdjünk. A legfontosabb, hogy ellenőriztessük, nincs-e valamilyen egészségügyi oka annak, hogy nem tudunk időben elaludni, és ha kiderül valami ezzel kapcsolatban, azt kezeltessük.

Noha számos műszer és orvosság létezik az álmatlanság leküzdésére, a kutatók inkább olyan természetes módszereket javasolnak, mint például az ébresztőóra korábbi időpontra történő beállítása vagy azon helyzetek elkerülése, amelyek túlságosan kimerültté tesznek, illetve felborítják a szokásos alvásritmusunkat.

Forrás: MedipressKapcsolódó anyagok: Nyolc óra alvás a szellemi frissességértZeneterápia az alvászavarokbanKapcsolódó anyagok

Krónikus koronária szindróma

Béremelés, úgy érdemes, ha az érezhető

Nővér folyóirathoz benyújtott közlemények - a lektor szemszögéből

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Az előre jelzettnél lényegesen gyorsabban melegszik Európa

Az előre jelzettnél gyorsabban melegszik Európa, ahol a klímaváltozás növeli a szélsőségesen meleg és csökkenti a szélsőségesen hideg napok számát - írták a Zürichi Műszaki Egyetem kutatói az amerikai geofizikai társság folyóiratában, a Geophysical Research Lettersben megjelent tanulmányukban.

Tovább


Jelentősen romlott a Csendes-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota

A roncsot a sókorrózió és a fémevő baktériumok is pusztítják. Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

Tovább


Egészségügyi egyetemi szóvivői és kommunikációs képzés indul szeptembertől

A Soproni Egyetem egészségügyi szóvivő és kommunikációs tanácsadó szakot hirdet 2019. szeptemberétől. A szóvivőképzés két féléves, Budapesti helyszínű, teljes értékű egyetemi diplomát ad a sikeres elvégzést és államvizsgát követően. 

Tovább


53 százalékkal csökkentek az erdőben élő gerincesek populációi 50 év alatt

Több mint felére csökkenetek az erdőben élő gerinces állatok populációi az elmúlt 50 év alatt az erdők biodiverzitásáról a Természetvédelmi Világalap (WWF)vezetésével készült első globális állapotfelmérés szerint.

Tovább


Fontos végigaludni az éjszakát