TARTALOM

 VISSZA

 


Várandós nők - az orvosoknak kell mérlegelni a a vakcina beadását| |
 

...az előnyök és a lehetséges kockázatokat mérlegelését, ebben azonban hivatalos ajánlásokkal nem segíti a munkájukat.

Miközben a várandós nők ingyen kapják az oltást és amúgy is az oltandók listájának elején állnak, az oltóanyag részletes alkalmazási leírásából nem derül ki, hogy milyen hatással van a terhes nőkre a szérum - ez derül ki az oltóanyag részletes alkalmazási leírásából, amely most került fel az ÁNTSZ honlapjára.

A Kossuth Rádió által idézett dokumentum szerint az oltóorvosoknak kell mérlegelniük az előnyöket és a lehetséges kockázatokat, a hivatalos ajánlások figyelembevételével. Ám ilyen ajánlások nem jutottak el a doktorokhoz - mondja Kertai Aurél, a Háziorvosi Kamara budapesti szekcióvezetője. Semmifajta vizsgálat nem történt és nincs semmilyen információ az ügyben - közölte.

Nem helyes, hogy a doktorok felelősségéve tették a döntést - így véli Kulcsár Andrea, a Szent László kórház főorvosa, védőoltási szaktanácsadó. Nem lehet rákényszeríteni egy orvost a döntésre, és egy terhes nőt a döntésre, mikor nincsenek klinikai tisztességes vizsgálatokban ez leírva – közölte. A szakember szerint ugyanakkor fontos, hogy a várandósok családtagjai beoltassák magukat, így csökkenthetik a fertőzés veszélyét. Németh Zsolt, az oltóanyagot előállító Omninvest szóvivője azt mondja, sehol sem előírás, hogy terheseken is vizsgálni kell a vakcinát. Az tény, hogy a szer az első trimeszterben nem ajánlott.

A most összesített adatok szerint úgy tűnik, lassul a H1N1 hazai terjedése, egy hét alatt hét százalékkal nőtt a betegek száma.

Forrás: OP


Kulcsszavak

H1N1-influenza, vírus, vakcina, védőoltás

Kapcsolódó anyagok

Megjelent a 2020. évben azonosított új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzések (COVID-19) megelőzésének és terápiájának hazai kézikönyve

Coronavirusok és CNS-betegségek

Amit eddig az új koronavírusról tudunk

Koronavírus: az innovatív gyógyszergyártók európai közössége egyesült erővel csatlakozik a küzdelemhez

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Romániában a H1N1

A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


Várandós nők - az orvosoknak kell mérlegelni a a vakcina beadását