hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Romániában a H1N1| | |
 


A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

A hatvanéves férfi január elején, éjszaka halt meg az iasi (jászvásári) kórházban. A férfi decemberben tért haza Egyiptomból, de sertésinfluenzás tünetei ellenére eleinte elutasította a kórházi kezelést.

Iasiban további két személy fertőződött H1N1 vírussal, de az ő állapotuk kielégítő.
Romániában a 2009-2010-es influenzás időszakban több mint 100 ember esett áldozatul a vírusnak

Forrás: Medipress


Kapcsolódó anyagok: A H1N1- influenza kezelése az Infektológiai és Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Kollégium ajánlása/>

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


Plasztikai műtétekkel sem kapható vissza a fiatalság

Az arc öregedésével kapcsolatban általában mindenkinek a ráncok és a megereszkedő bőr jut eszébe. Egy új kutatás azonban kiderítette, hogy nem csak az arcbőrt kezdi ki az idő vasfoga, hanem a csontok is veszítenek térfogatukból, és még idősebbnek néz ki tőle az ember.

Tovább


Romániában a H1N1